Foto: DELFI

Ņemot vērā, ka vienam no koalīcijas partneriem, Saeimas deputātam, ir apstiprināta "Covid-19" saslimšana, deviņiem Ministru kabineta locekļiem, saskaņā ar epidemiologu norādēm, ir noteikts ievērot pašizolāciju dzīvesvietā 14 dienu garumā kopš pēdējā klātienes kontakta ar inficēto kolēģi, tā svētdien vakarā portālu "Delfi" informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs. Valdības darbs turpinās attālinātā režīmā.

Pašizolācijā atrodas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), kurš pašlaik pilda arī ekonomikas ministra pienākumus, arī izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), kultūras ministrs Nauris Puntulis (VL-TB/LNNK), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Visi minētie MK locekļi pirmdien, 16. martā, piedalījās valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē, kuru apmeklēja arī ar "Covid-19" saslimušais koalīcijas partneris.

Pašizolācijā šobrīd neatrodas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Jau ziņots, kas sabiedrības veselības nolūkos valdība turpmāk strādās attālinātā režīmā, arī sadarbības sanāksmes notiks attālināti, netiekoties klātienē.

"Vīrusa izplatīšanās ierobežošana ir visas sabiedrības un reizē katra indivīda rokās. Saskaņā ar epidemiologu teikto šis ir īpaši izšķirošs brīdis, kad noteikto ierobežojumu ievērošanai ir ļoti liela nozīme. Būsim tālredzīgi un atbildīgi!" uzsver Kariņš.

Kariņš aicina visus koalīcijas partnerus, valsts pārvaldes darbiniekus ievērot epidemiologu norādījumus un ikvienu rīkoties atbildīgi sabiedrības veselības labā.

Jau ziņots, ka premjerministram Krišjānim Kariņam (JV), kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV), izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP), tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP LV), finanšu ministram Jānim Reiram (JV) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem (AP) analīžu testi uz koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" bijuši negatīvi.

Kariņš vietnē "Twitter" paziņojis, ka viņa "Covid-19" analīžu rezultāti ir negatīvi. "Esmu saņēmis apliecinājumu, ka mani "Covid-19" analīžu rezultāti ir negatīvi. Ņemot vērā to, ka pēdējo reizi ar inficēto kolēģi kontaktējos 16. martā, pašizolācijā jāatrodas līdz 30. martam. Valdības darbs turpināsies attālināti. Vēlreiz aicinu visus būt atbildīgiem," informējis valdības vadītājs.

Par to, ka testa rezultāti ir negatīvi arī citiem minētajiem ministriem, aģentūra LETA uzzināja no viņiem pašiem vai viņu padomniekiem. Visi ministri, tāpat kā premjers, ievēros pašizolāciju līdz 30. martam.

Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris aģentūrai LETA pavēstīja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) testu nav veicis, jo netika atzīts par kontaktpersonu, tomēr no šodienas ministrs strādās attālināti.

Arī Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins aģentūrai LETA atbildēja, ka ne visiem ministriem pārbaudes tika veiktas, jo visi ministri nav bijuši kontaktgrupā. Pabriks šajā grupā nav, tāpēc nav arī izolācijā.

Puntuļa paziņojums vietnē "Facebook" liecina, ka viņš nupat ir saņēmis "Covid-19" analīžu rezultātus, kas ir negatīvi. Ministrs piebilst, ka kopš vakardienas atrodas mājās, pašizolācijā.

Iekšlietu ministra padomniece Beata Jonite teica, ka arī Ģirģenam tests izrādījies negatīvs. Arī viņš līdz 30. martam atradīsies pašizolācijā.

Arī Petraviča norādīja, ka "Covid-19" veiktais tests viņai bijis negatīvs un viņa atradīsies pašizolācijā. Šuplinskas padomniece Ieva Līne atklāja, ka ministrei veiktais tests bijis negatīvs un ministre atradīsies pašizolācijā līdz 30.martam.

Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris pavēstīja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) testu nav veicis, jo netika atzīts par kontaktpersonu, tomēr no šodienas ministrs strādās attālināti.

Arī Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins atbildēja, ka ne visiem ministriem pārbaudes tika veiktas, jo visi ministri nav bijuši kontaktgrupā. Pabriks šajā grupā nav, tāpēc nav arī izolācijā.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar "Covid-19" dēļ Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, sestdien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV)

Kā ziņots, saistībā ar "Covid-19" izplatību sabiedrības veselības nolūkos Ministru kabinets turpmāk strādās attālinātā režīmā, netiekoties klātienē, informēja Valsts kancelejā. Koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!