Foto: Saeimas administrācija

Ceturtdien ārkārtas sēdē Saeima amatā apstiprināja Valsts kontroles padomes locekli Kristīni Jaunzemi un Augstākās tiesas tiesnesi Kasparu Balodi.

Jaunu Valsts kontroles padomes locekli bija nepieciešams apstiprināt amatā, jo līdzšinējā Valsts kontroles padomes locekle Zita Zariņa atkāpās no amata, stājoties pie Latvijas Bankas padomes locekļa amata pildīšanas.

Valsts kontroles padomes sastāvā ietilpst valsts kontrolieris un seši padomes locekļi. Pēc valsts kontrolieres Elitas Krūmiņas ieteikuma amatā apstiprinātā Jaunzeme Valsts kontroles padomes locekļa amatu sāks pildīt 18. maijā.

Jaunzeme no 2015. līdz 2019. gadam bija Valsts prezidenta kancelejas Valsts likumdošanas un juridiskā padomniece. Pirms tam viņa strādājusi par Saeimas Juridiskā biroja juridisko padomnieci, kā arī ieņēmusi dažādus amatus Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Savukārt Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors civiltiesībās un zvērināts advokāts Kaspars Balodis Augstākās tiesas tiesneša amatā apstiprināts pēc tam, kad atzīts par labāko kandidātu konkursā triju kandidātu konkurencē uz Augstākās tiesas Senāta civillietu departamenta senatora amatu.

Laikā no 2007. līdz 2017. gadam Balodis bijis Satversmes tiesas tiesnesis. No 2002. līdz 2007. gadam bijis LU Juridiskās fakultātes dekāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!