Foto: LETA

Ģenerālprokurors Juris Stukāns ir konceptuāli vienojies ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi par specializētās prokuratūras izvietošanu VID telpās, otrdien Latvijas Radio paziņoja Stukāns.

Jaunais ģenerālprokurors iecerējis, ka jaunā prokuratūras struktūrvienība strādātu tieši ar noziegumiem, kas saistīti ar nodokļiem.

Stukāns uzsvēra, ka jaunās prokuratūras struktūrvienības izveide notiktu, izmantojot esošos prokuratūras resursus, nelūdzot papildu līdzekļus no valdības. Attiecīgi viņš izcēla, ka prokuroru skaits netiks palielināts.

Ģenerālprokurors atzīmēja, ka, izveidojot jauno prokuratūru, tiktu reorganizēta Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūra, bet daļēji reorganizēta tiktu Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētā prokuratūra.

Stukāns norādīja, – ja eksperiments izdosies veiksmīgs, tad viņš aicinās līdzīgu ieceri apsvērt arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), lai prokuroriem būtu vieglāk strādāt ar koruptīva rakstura noziegumiem.

Saeima 18. jūnijā vienbalsīgi apstiprināja Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētāju Stukānu ģenerālprokurora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!