Foto: LETA

Uz doto brīdi 48 Rīgas domes deputātiem ir izsniegta "Rīgas satiksmes" autostāvvietas caurlaide, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Kopumā Rīgas domē ievēlēti 60 deputāti.

Kā norāda domē, šāda caurlaide ir pieejama tikai deputātiem, citām Rīgas domes pakļautībā esošu iestāžu amatpersonām šāda caurlaide netiek nodrošināta. Deputātiem caurlaidei iepriekš jāpiesakās un tā izmaksā 250 eiro mēnesī.

Reizē APP frakcijas deputāti Mārtiņš Staķis un Mārtiņš Kossovičs secinājuši, ka deputātiem piešķirtā autostāvvietu mēneša abonementu sistēma neatbilst labas un taisnīgas pārvaldības principiem.

Esošā caurlaide negarantē to, ka iespējams izsekot tās izmantošanas pamatotību un lietderību. Tāpēc APP frakcija rosinās apturēt līdzšinējo sistēmu, piedāvājot alternatīvas – sabiedriskā transporta mēnešbiļeti vai norēķināties par autostāvvietu katru izmantošanas reizi, izmantojot elektronisko maksāšanas sistēmu.

"Tas ļaus skaidri redzēt, kurš ir patiesais maksātājs, uz cik ilgu laiku auto novietots un vai atbilst darba vajadzībām," norāda frakcija.

Tāpat vēstīts, ka Rīgas domē iesniegta apvienības "Pilsēta cilvēkiem" iniciatīva, kas rosina apturēt deputātu stāvvietu sistēmu, deputātiem piešķirot sabiedriskā transporta mēnešbiļetes.

Jau vēstīts, ka interese par Rīgas domes deputātu caurlaidēm parādījās, kad domnieks Māris Mičerevskis medijiem pauda, ka šo caurlaidi izmantojis arī nu jau bijušais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!