Foto: Shutterstock

Nesen veiktā Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aptauja liecina, ka gatavi vakcinēties pret Covid-19 ir vien 33% pirmsskolas pedagogu, 23. februārī intervijā Latvijas Televīzijai sacīja Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāve Inguna Vārtiņa.

"Nesen IZM veica aptauju visās izglītības iestādēs ar mērķi noskaidrot pedagogu gatavību vakcinēties. Iepazīstoties ar šiem rezultātiem, varam secināt, ka vien 33% pirmsskolas izglītības pedagogu ir gatavi vakcinēties," sacīja Vārtiņa.

Lielāks vakcinēties gribētāju skaits ir vispārizglītojošo skolu skolotāju vidū – 45%, norādīja biedrības pārstāve.

"Tas, protams, ir ļoti, ļoti maz, lai atsāktos klātienes process. Vakcinēšanās ir brīvprātīga, un mēs zinām, ka katrs cilvēks pieņems sev vēlamo lēmumu. Mūs mulsināja, ir tas, ka 62% no pirmsskolas skolotājiem ir izteikuši bažas, neziņu un nesapratni par to, vai vakcinēties. Vispārizglītojošo iestāžu vidū šī neizpratne ir mazliet mazāka – 44%," raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Vārtiņa.

Šīs neizpratnes dēļ Neatkarīgā izglītības biedrība sadarbībā ar IZM uzsākusi akciju "Pedagogi vakcinējas". Tās galvenais mērķis ir skaidrot pedagogiem atbildes saistībā ar vakcināciju, kliedēt ar to saistītos mītus, pavēstīja biedrības pārstāve.

Vārtiņa atzina, ka Covid-19 inficēšanās gadījumi konstatēti arī viņas vadītājā pirmsskolas iestādē "Patnis", un šie saslimšanas gadījumi saistāmi ar skolotāju vai darbinieku inficēšanos no ģimenes locekļiem.

Jau ziņots, ka pirmsskolu un speciālo izglītības iestāžu pedagogus un tehniskos darbiniekus vakcinēs trešajā prioritārajā grupā jeb kopā ar senioriem, kuru vecums ir 60-69 gadi, pirms nedēļas, 16. februārī, lēma valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!