Valsts prezidents Egils Levits un ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien, 2. jūnijā, pēc savstarpējās tikšanās informē mediju pārstāvjus par jaunumiem saistībā ar valdību. Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi preses konferences tiešraidei.

Šīs nedēļas gaitā "sašūpojušies" vairāki ministru krēsli. Kulāru sarunās izskanējis, ka no amatiem nāksies atvadīties "KPV LV" ministriem, kuru vietas varētu ieņemt politiķi no "Attīstītbai/Par", "Jaunās konservatīvās partijas", kā arī "Nacionālās apvienības". Tāpat nomainīta varētu tikt izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP).

"Delfi" jau ziņoja, ka Saeimas "KPV LV" frakcija trešdienas, 12. maija, pēcpusdienā pieņēma lēmumu atsaukt nesen uz Nacionālo apvienību pārgājušo ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu no šī amata.

Vairākas stundas pēc frakcijas "KPV LV" lēmuma Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) paziņoja, ka, ņemot vērā frakcijas lēmumu atsaukt savu izvirzīto ekonomikas ministru un balstoties uz sadarbības līgumā noteiktajiem Ministru prezidenta pienākumiem, ir izdevis rīkojumu par Vitenberga demisiju. Rīkojums stāsies spēkā no piektdienas, 14.maija.

Uz laiku līdz jauna ministra apstiprināšanai amatā par ekonomikas ministra pienākumu izpildītāju iecelts zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!