Valsts policija pārbauda informāciju par iespējamu vēlētāju ietekmēšanu Alūksnes novadā, par ko tai ziņojuši vēlēšanu iecirkņa darbinieki, otrdienas vakarā ziņo Latvijas Televīzija (LTV).

Pirmās aizdomas aculieciniekiem esot radušās jau iepriekšējās balsošanas laikā piektdien. Viņi esot novērojuši, ka vēlēšanās piedalās cilvēki, kuri līdz šim neesot izrādījuši pilsonisko aktivitāti, un vietējie iedzīvotāji viņus dēvējot par “vietējo kolorītu”. “Tādi, kas radīja aizdomas, bija jau piektdien, bet tad mēs tik ļoti tam nepievērsām uzmanību, jo, kādi cilvēki ir, tādi ir. Viņi pildīja pilsoņa pienākumu, un mēs tik ļoti tai domai nepieķērāmies. Bet, kad viņi sāka nākt iekšā arī sestdien, mums radās jautājums, kā viņi te tiek un kas viņus atved,” LTV raidījumam “Panorāma” stāstīja aculieciniece.

Aculiecinieki pie iecirkņa esot redzējuši Jaunās konservatīvās partijas deputāta kandidāti Evitu Kalniņu, kura bija atvedusi vairākus vēlētājus. "Tajā sestdienā no rīta bija 4 cilvēki un pēc tam divi cilvēki. Tas, ka tie divi cilvēki bija viņas mašīnā, redzēju izejot apgaitā. Šajā gadījumā varu teikt, ka tie paši kas bija iecirknī, bija viņas mašīnā," norādīja aculieciniece.

Pati kandidāte, kura cīņā par iekļūšanu domē savā sarakstā palikusi pirmā aiz svītras, noliedz, ka būtu mēģinājusi ietekmēt vēlētājus. Viņa vienkārši esot vēlējusies palīdzēt saviem kaimiņiem nokļūt līdz vēlēšanu iecirknim, bet, par ko balsot, neesot norādījusi.

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par šo gadījumu, un informācija nodota arī Valsts drošības dienestam (VDD).

Kopumā VDD pārbaudot vairāk nekā 150 ziņas par iespējamām nelikumībām aizvadīto pašvaldību vēlēšanu laikā, nedaudz vairāk kā puse no šiem gadījumiem ir saistīti tieši ar iespējamu vēlētāju ietekmēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!