Foto: F64
Saeimā trešo reizi tika skatīts Latvijas pilsoņu kolektīvais iesniegums "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai", kas platformā "manabalss.lv" jau savācis gandrīz 50 tūkstošu cilvēku parakstus.

Trešdienas, 18. augusta, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas darbakārtībā jau trešo reizi bija nonākusi šī iniciatīva, kuru iesniedzis Artūrs Ikvilds.

Viņš aicināja parlamentu izsludināt referendumu un neturpināt Saeimā "izskatīt likumprojektu par piespiedu vakcināciju" pret Covid-19.

Saeimas komisijā raisījās diskusija starp Ikvildu un komisijas deputātiem. Komisijas priekšsēdētāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) viņam norādīja, ka nevar "pretnostatīt savu viedokli par vienīgo pareizo", bet ir jāieklausās arī otras puses viedoklī, jo katram ir sava taisnība. Tāpat viņa uzsvēra, ka referendums nav "šī brīža komisijas jautājums".

Komisija beigās vienojās trešoreiz virzīt šīs iniciatīvas skatīšanu Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā, lai gan deputāts Normunds Žunna (JKP) sākumā aicināja kolēģus apdomāt, cik lietderīgi būtu virzīt trešo iesniegumu, ja divi tādi iesniegumi Sociālo un darba lietu komisijai jau ir.

Jau ziņots, ka otrreizējais iesniegums Saeimā tika skatīts jūlija sākumā, kad iniciatīva platformā "manabalss.lv" bija savākusi vairāk nekā 30 tūkstošus parastu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!