Foto: AFP/Scanpix/LETA
Līdz trešdienai, 29. septembrim, 890 klasēs veicot regulāro Covid-19 testēšanu, 15% gadījumu no visiem konstatētajiem saslimšanas gadījumiem atklājies, ka skolotājs ir Covid-19 pozitīvs, portālam "Delfi" apstiprināja izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) pārstāve Ilze Krūkle.

Kad jāiet mājas karantīnā, ja cilvēks kļuvis par Covid-19 slimnieka kontaktpersonu, un kad karantīna jāievēro tikai tad, ja infekcija atklāta pašam, skaidro portāls "Delfi".

Gadījumā, ja skolotājs ar sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu kļūst par Covid-19 slimnieka kontaktpersonu, viņam nav jādodas mājas karantīnā. Tādā gadījumā skolotājam nedēļas laikā ir jāveic Covid-19 tests un jāievēro mājas karantīna tikai tad, ja tests ir pozitīvs.

Savukārt, ja Covid-19 pozitīvam skolotājam nav sadarbspējīga sertifikāta, viņam jādodas mājas karantīnā, un mācību process klātienē jāpārtrauc.

Kā norādīja Slimību profiakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja, zemāk aprakstītā kārtība attiecas uz visiem, ne tikai mācību procesā iesaistītajiem.

Jau ziņots, ka līdz svētdienai, 26. septembrim, kopumā 75% jeb 60 913 izglītības iestāžu darbinieki ir saņēmuši Covid-19 pirmo poti vai ir noslēguši vakcinācijas kursu.

Jau vēstīts, ka pēc izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) aplēsēm līdz oktobra beigām varētu izdoties sasniegt 80% vakcinācijas aptveri pedagogu vidū.

Intervijā portālam "Delfi" ministre atzina, ka, ņemot vērā Covid-19 saslimtības pieaugumu, viņa cer, ka 80% vakcinācijas aptveri skolotāju vidū izdosies sasniegt ātrāk par oktobra beigām. Interviju ar ministri var lasīt šeit.

Kopumā līdz šim Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 928 630 personas, bet vakcinācijas kursu pabeiguši 857 620 cilvēki, kas atbilst 45,56% Latvijas iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!