Foto: EPA/Scanpix/LETA

Līdz svētdienai, 3. oktobrim, kopumā 77% jeb 62 203 izglītības iestāžu darbinieki ir saņēmuši Covid-19 pirmo poti vai ir noslēguši vakcinācijas kursu, portālu "Delfi", atsaucoties un Nacionālo veselības dienestu, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis Jānis Aizpors.

Kopumā vakcinēti jeb saņēmuši Covid-19 pirmo poti vai ir noslēguši vakcinācijas kursu ir 69% pirmsskolas, 80% vispārējās izglītības un 87% augstskolu darbinieki.

Reālajos skaitļos tie ir 15 605 pirmsskolas, 42 742 vispārējās izglītības un 3 856 augstskolu darbinieki.

Salīdzinot ar aizvadīto nedēļu, vakcinācijas aptvere skolotāju vidū ir kopumā augusi par 2%.

Šajos datos par vakcinācijas aptveri izglītības iestāžu darbinieku vidū ietilpst arī skolu tehniskais personāls.

Tikai pirmo Covid-19 poti šobrīd saņēmuši kopumā 2 351 (3%) izglītības iestāžu darbinieki – 946 (4%) pirmsskolas, 1 336 (2%) skolas un 69 (2%) augstskolu izglītības iestāžu darbinieki.

Jau vēstīts, ka pēc izglītības un zinātnes ministres Anitas Muižnieces (JKP) aplēsēm līdz oktobra beigām varētu sasniegt 80% vakcinācijas aptveri pedagogu vidū.

Intervijā portālam "Delfi" ministre atzina, ka, ņemot vērā Covid-19 saslimtības pieaugumu, viņa cer, ka 80% vakcinācijas aptveri skolotāju vidū izdosies sasniegt ātrāk par oktobra beigām. Interviju ar ministri var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!