Foto: DELFI

Lēmums par ierobežojumiem ārkārtējās situācijas laikā ir izsvērts, turklāt valdība ir sagatavojusies iepriekš prognozētajai slimnīcu pārslodzei, otrdien preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš izmantoja iespēju, lai pateiktos visiem ekspertiem, kas ir palīdzējuši valdībai Covid-19 krīzes risināšanā.

Tāpat premjers norādīja, ka jebkurā epidemioloģiskās drošības pasākumu scenārijā tika prognozēta veselības aprūpes sistēmas pārslodze, bet valdība tai ir gatava.

Kariņš norādīja, ka visi pieņemtie lēmumi ir balstīti epidemioloģiskās situācijas attīstības analīzē, tostarp otrdien, valdībā lemts par Veselības ministrijas piedāvājumu tam, kādā veidā nodrošināt papildus gultu skaitu Covid-19 pacientiem.

Attiecībā uz pieņemtajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem ārkārtējās situācijas laikā, Kariņš piebilda, ka lēmums bija līdzsvarots.

"Mēs kā valdība šai situācijai esam gatavi un tagad jāpalīdz sagatavot pārējo sabiedrību, ka jāsaglabā miers un jāizmanto iespēja vakcinēties, jo tikai tā varēsim atcelt ierobežojumus," uzsvēra Ministru prezidents.

"Sabiedrībai jāsaprot, ka nākamie divi mēneši būs izaicinājumu pilni. Šis nav un nebūs viegls laiks, jo patlaban ir ne tikai Covid-19 krīze, bet arī krīze uz Baltkrievijas robežas," piebilda premjers.

"Delfi" jau vēstīja, ka Pārresoru koordinācijas centra koordinētās akadēmiskās vides ekspertu grupa pārtraukusi savu darbību uz nenoteiktu laiku, jo tās sadarbības modelis ar valdību nav attaisnojis ieguldītās pūles.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ akadēmiskās vides ekspertu grupa paziņojusi, ka pārtrauks konsultēt valdību, tās pārstāvis, sociālantropologs Klāvs Sedlenieks pirmdien raidījumā "Spried ar Delfi" atzina, ka "visā sadarbības laikā pēc būtības neviens skaidrs jautājums, ko mēs varētu kā eksperti atbildēt, tā arī nav ticis noformulēts".

Jau ziņots, ka valdība 8. oktobrī izsludināja Latvijā ārkārtējo situāciju uz trim mēnešiem, nosakot virkni stingrāku ierobežojumu, lai kavētu Covid-19 infekcijas izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!