Foto: Saeimas administrācija

Veselības ministru Danielu Pavļutu (AP) nevar vainot visā, bet Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) Covid-19 krīzē jāuzņemas līderība, ceturtdien Saeimas sēdē pauda deputāte Krista Baumane (AP).

Ceturtdien, deputātiem diskutējot par Ministru kabineta pieņemto rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu un tajā ietvertajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem, Baumane atzina, ka Saeimai jau šovasar vajadzēja pieņemt lēmumu par ierobežojumiem, kas tiek skatīti tagad.

"Vasarā uz to ar datos pamatotiem argumentiem un prognozēm aicināja veselības ministrs un eksperti," sacīja deputāte.

Viņa atgādināja, ka Pavļutam tika pārmesta biedēšana, kad ministrs vasarā vēstīja par gaidāmo Covid-19 izplatību rudenī.

Baumane stāstīja, ka visu pandēmijas laiku, bet īpaši pēdējā laikā stingrākiem Covid-19 ierobežošanas pasākumiem pretojas gan koalīcijas partneri, gan brīžiem arī valdības vadītājs. Viņa piebilda, ka dažreiz Kariņš pasaka kaut ko dusmīgu, tomēr ar to nepietiek.

"Premjeram ir jāuzņemas līderība. Viņa loma kopīgā darbā pie vīrusa apkarošanas ir izšķiroša, lai visi darītu savu darbu un vienoti stāvētu aiz vajadzīgiem, lai arī nepopulāriem lēmumiem, nevis tikai viens veselības ministrs, kuru pēcāk kritizēt un vainot it visā," pauda Baumane.

Viņa uzsvēra, ka premjers ir atbildīgs par to, ka Ministru kabinets strādā kā vienota komanda, nevis kā "līdaka, vēzis un gulbis, velk ratus katrs uz savu pusi".

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc opozīcijas deputātu paustas asas kritikas par valstī ieviestajiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības mazināšanai un aicinājumiem tos pārstrādāt, Saeimas vairākums ceturtdien tomēr atbalstīja Ministru kabineta pieņemto rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu un tajā ietvertos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Jau ziņots, ka pirmdien, 11. oktobrī, stājās spēkā ārkārtējā situācija Covid-19 ierobežošanai.

Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem jāievēro virkne ierobežojumu, kas galvenokārt skars pret Covid-19 nevakcinētas personas.

Ārkārtējās situācijas laikā visi pakalpojumi pamatā tiks nodrošināti tā dēvētajā drošajā režīmā, proti, tos varēs saņemt personas ar Covid-19 sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!