Foto: Saeimas administrācija

Saeima 2022. gada budžeta kontekstā tomēr vērtēs Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītāja Mārtiņa Bondara (AP) priekšlikumu paredzēt 955 000 eiro Stacijas ielas posma pārbūvei Rēzeknē, tādējādi nākamā gada budžetā tā dēvētajās deputātu kvotās varētu tikt sadalīti teju trīs miljoni eiro.

Saeimas preses dienestā portālu "Delfi" informēja, ka minēto priekšlikumu pirmdien, 15. novembrī, atbalstīja parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisija.

Iepriekš deputātu kvotu apmērs tika lēsts 1,97 miljonu eiro apmērā, tomēr pagājušajā nedēļā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā tika atbalstīts iepriekš atbalstu neguvušais Bondara priekšlikums 2022. gada budžetā paredzēt 955 000 eiro Stacijas ielas posma pārbūvei no Atbrīvošanas alejas līdz Zemnieku ielai Rēzeknē.

"Stacijas ielas galvenā funkcija ir savienošanas funkcija. Projekts sekmēs saimniecisko darbību Rēzeknes novadā un uzlabos iekšējo mobilitāti," skaidro priekšlikuma autori.

Tādējādi Saeimai, izskatot 2022. gada budžetu, būs jālemj par deputātu kvotu piešķiršanu 2,92 miljonu eiro apmērā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka 2022. gada budžetā tiks pārdalīts vairāk nekā pusotrs miljons eiro koalīcijas partiju deputātu ieteiktiem pasākumiem, tostarp atsevišķu pašvaldību infrastruktūras projektiem, nevalstiskajām organizācijām, kultūras iestādēm un baznīcu remontdarbiem.

Pagājušajā nedēļā raidījumā "Spried ar Delfi" Bondars skaidroja, ka deputātu kvotas būtu tad, ja frakcijas vadītājs vai premjers pie varas esošajiem deputātiem teiktu: jums ir daļiņa no budžeta, ar kuru jūs varat rīkoties, kā vien vēlaties. "Bet tas nav noticis un šeit ir atšķirīga situācija, jo šie ir koalīcijā diskutēti lēmumi," sacīja politiķis.

"Ja jūs man prasāt, vai tas ir pareizi, ka Saeimā mēs nodarbojamies ar tik maziem jautājumiem un tas nav iekļauts valsts budžetā, mana atbilde ir – nē. Tās nav deputātu kvotas, bet tas rada šķietamību par deputātu kvotām, un arī šī šķietamība ir slikta," secina Bondars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!