Foto: F64

Veselības ministrija (VM) lūgs Finanšu ministrijai (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt VM finansējumu 124 831 005 eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu no 2022. gada 1. janvāra līdz 2022. gada 30. jūnijam, liecina saskaņošanai iesniegtais VM rīkojuma projekts.

Prasītajā summā ietilpst laboratorisko izmeklējumu organizēšanas izmaksas ar indikatīvu finansiālo ietekmi 255 558 eiro, Covid-19 noteikšanai nepieciešamo paraugu nogādāšanu līdz laboratorijai – 51 600 eiro, laboratorisko izmeklējumu veikšanu Covid-19 noteikšanai – 71 287 273 eiro.

Tāpat summā ietilpst līdzekļi Covid-19 pacientu nogādāšanai no stacionārās ārstniecības iestādes uz mājām, ja pacienta veselības stāvoklis ļauj turpināt ārstēties mājās un pacients pats nespēj rast iespēju nokļūt mājās, neapdraudot epidemioloģisko drošību, par ceļa izdevumiem pie Covid-19 pacienta ārstniecības personai, kā arī par izdevumiem par pulsa oksimetra nomu un ceļa izdevumiem par pulsa oksimetra piegādi ar indikatīvu finansiālu ietekmi 229 944 eiro, liecina saskaņošanai iesniegtais dokuments.

Līdzekļu pieprasījums paredz arī subakūto medicīnisko rehabilitāciju pacientiem pēc Covid-19 infekcijas pārslimošanas ar indikatīvu finansiālu ietekmi 2 831 218 eiro.

Tāpat paredzēts finansējums 14 684 778 eiro vērtībā atbilstoši faktiskajām izmaksām par pacientu ārstēšanu intensīvās terapijas gultā vai nodaļā, kā arī 2 209 735 eiro ikmēneša piemaksai par pacientu veselības stāvokļa novērošanu uzņemšanas nodaļā.

Līdzekļi paredzēti arī citās pozīcijās, piemēram, ārstniecības iestādēm par sniegtajiem sekundārajiem ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem personām ar aktīvu apstiprinātu Covid-19 infekciju vai epidemioloģiskās drošības pasākumu Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai normatīvajos aktos atzītai kontaktpersonai medicīniskās novērošanas periodā vai samaksu ārstniecības iestādes personāla psihoemocionālā atbalsta nodrošināšanai, liecina VM sagatavotais dokuments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!