Foto: DELFI

Ja Krievija neatteiksies no sava lēmuma slēgt Vācijas sabiedriskās raidorganizācijas "Deutsche Welle" (DW) biroju Maskavā, Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) aicinās raidorganizāciju apsvērt atvērt biroju Rīgā, preses paziņojumā norāda politiķis.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien paziņoja, ka slēgs DW biroju Maskavā un anulēs visu tā darbinieku akreditāciju. Pati raidorganizācija šo Krievijas lēmumu nodēvējusi par absurdu un solījusi turpināt ziņot par aktualitātēm Krievijā.

Bordāns aicinās DW apsvērt atvērt biroju Rīgā, jau drīzumā DW vadībai nosūtot vēstuli un solot atbalstu biroja pārcelšanai uz Rīgu.

"Rīga ir tuvākā un lielākā pilsēta Maskavai, lai DW spētu turpināt ziņot pasaulei aktuālos jaunumus no Krievijas, Baltkrievijas un visa reģiona. Rīgā ir Baltijas aviācijas centrs un augsti attīstīta IT infrastruktūra, lai tieši Rīgu izvēlētos par DW bāzi reģionā," uzsver Bordāns.

Kā veiksmīgu piemēru politiķis min mediju "Meduza", kas kļuvis par vienu no lielākajām ziņu platformām Krievijā un krievvalodīgo diasporā visā Latvijā.

"Latvija preses brīvības indeksā ieņem vadošās pozīcijas pasaulē, tāpēc žurnālisti varēs būt droši, ka viņu darbs Latvijā tiks respektēts", norāda LR Tieslietu ministrs.

DW biroja atvēršana Rīgā varētu būt izdevīga arī Latvijai, jo varētu Vācijas publiku iepazīstināt ar Latviju un celt Latvijas atpazīstamību Eiropā, uzskata politiķis.

Kā pavēstīja Krievijas Ārlietu ministrija, DW Maskavas biroja slēgšana ietilpst atbildes pasākumos pret Vācijas medijiem par Krievijas valsts raidsabiedrības RT vācu valodas kanāla translācijas aizliegšanu Vācijā.

Ministrija arī pavēstīja, ka aizliegs DW satelīta un cita veida apraidi.

Tāpat Maskava uzsāks procedūru, lai DW atzītu par "ārvalstu aģentu", pavēstīja ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!