Foto: LETA

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pilsētas arhitekta dienestam pievienojusies galvenā ainavu arhitekte Indra Purs un galvenā dizainere Evelīna Ozola, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Pilsētas attīstības komitejas vadītāja Inese Andersone (JV) skaidro, ka līdz ar pieredzes bagātu profesionāļu pievienošanos Pilsētas arhitekta dienesta komandai, tas varēs darboties pilnā kapacitātē.

Pēc deputātes paustā, galvenās ainavu arhitektes un galvenās dizaineres uzdevums ir uzraudzīt publiskās ārtelpas kvalitāti Rīgai nozīmīgajos projektos.

Pilsētas arhitekta dienests ir Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta struktūrvienība, kuras atbildība ir arhitektūras, ainavas un dizaina kvalitātes pārvaldība, ko īsteno koordinējot un profesionāli atbalstot nozīmīgus publiskās ārtelpas un arhitektūras projektus, veicinot arhitektūras un pilsētvides projektēšanā un uzturēšanā iesaistīto pušu sadarbību, kā arī popularizējot sasniegumus Rīgas arhitektūrā gan Latvijā, gan starptautiski.

Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis norāda, ka abu eksperšu "pieredze un zināšanas zaļās rotas un vides dizaina jautājumos ir būtisks papildinājums Pilsētas arhitekta dienesta kapacitātei, īpaši Pilsētvides kvalitātes vadlīniju un Labiekārtojuma elementu kataloga veidošanā, kā arī Rīgas prioritāro vides projektu īstenošanā".

Pilsētas galvenā ainavu arhitekte Purs ieguvusi profesionālo ainavu arhitektūras bakalaura grādu, ekonomikas bakalaura grādu finansēs un sociālo zinātņu maģistra grādu vadības zinātnē, kā arī patlaban iegūst arhitektūras doktora grādu ainavu arhitektūrā.

Arhitekte patlaban ir valdes priekšsēdētāja Latvijas Ainavu arhitektu asociācijā un valdes locekle biedrībā "Urban Insitute", pedagoģe Ogres tehnikumā, Jaunā Eiropas "Bauhaus" darba grupas vadītāja organizācijā Eiropas reģiona Starptautiskajā Ainavu arhitektu federācijā, Kultūras ministrijas Nacionālās arhitektūras padomes locekle un Ekonomikas ministrijas Būvniecības padomes locekle. Viņa piedalījusies vairākos starptautiskos un nacionālos projektos un pētījumos, kā arī veidojusi vairākas zinātniskas un populārzinātniskas publikācijas.

Savukārt galvenās dizaineres amatā stājusies Ozola ieguvusi arhitekta un urbānista izglītību, uzkrājusi darba pieredzi arhitektu birojos Rīgā un Roterdamā, veidojusi pētījumus un publikācijas par pilsētvidi un dizainu un bijusi pasniedzēja augstskolās Latvijā un Zviedrijā. Kuratoru komandā viņa pārstāvējusi Latviju Venēcijas Arhitektūras biennālē un izveidojusi radošo industriju interneta platformu "fold.lv". Ozola ir Latvijas Dizaina padomes priekšsēdētāja, Latvijas Dizaina centra valdes locekle, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fonda padomes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!