Foto: LETA

Rudenī gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās partija "Progresīvie" startēs atsevišķi, kā savu sadarbības partneri izvēloties nevis kādu politisko spēku, bet vadošus nozaru ekspertus, portālu "Delfi" informēja partijas pārstāvji.

Šajā nedēļas nogalē notikušajā kongresā partija iepazīstināja ar "PRO Platformu", kurā ir apvienojušies dažādu jomu neatkarīgi profesionāļi, bezpartejiski eksperti, kuri vēlas veicināt aktīvāku profesionāļu iesaisti Latvijas politiskā piedāvājuma veidošanā.

To vidū ir bijusī Konkurences padomes vadītāja Skaidrīte Ābrama, drošības un ārpolitikas eksperts Andris Sprūds, ekonomists un viens no ilggadējiem "Rail Baltica" projekta vadītājiem Kaspars Briškens, epidemiologs Ņikita Trojanskis un citi.

"Progresīvie" uzsver, ka Saeimas vēlēšanās plāno sadarbību nevis ar kādu politisku spēku, bet gan neatkarīgu profesionāļu kopu, lai veicinātu to izstrādāto ideju un piedāvāto risinājumu virzīšanu Latvijas politiskajā dienaskārtībā.

Partijas līdzpriekšsēdētāja Antoņina Ņenaševa sacīja, ka nereti, noslēdzot vienošanos ar kādu politisko partiju, ar laiku ir jūtamas atšķirīgas un pat konfliktējošas intereses, bet valsts kļūst par instrumentu valdošo aprindu rokās, kuras pat pieļauj korupciju kā pieņemamu risinājumu savu nosacījumu diktēšanā.

"Šādos brīžos ēna krīt ne tikai uz konkrēto politisko spēku, bet arī tā sadarbības partneri. Mums šāda pieeja nav pieņemama, jo "Progresīvie" vienmēr ir iestājušies par progresīvu un caurspīdīgu politisku pieeju. Tāpēc šajās vēlēšanās mēs gribam vairāk ieklausīties atzītu un pieredzējumu ekspertu viedoklī un piedāvātajos risinājumos, tos pārvēršot politiskā rīcībā," akcentē Ņenaševa.

Platformas dalībnieki kopīgi identificējuši izaicinājumus, kuriem nepieciešami jauni un inovatīvi risinājumi, uz šobrīd gatavo savus priekšlikumus rīcībpolitikas iecerēm, ar kurām plānots veidot Latviju par drošu, solidāru, iekļaujošu sabiedrību ar ilgtspējīgu, inovatīvu un taisnīgu politisko un sociālekonomisko attīstības modeli.

Jau vēstīts, ka 2. aprīlī partijas "Progresīvie" kongresā tika apstiprināts partijas programmas ietvars Saeimas 14. vēlēšanām, uz kura pamata "Progresīvie" valde atbilstoši politiskajām aktualitātēm veidos partijas programmu.

Kongresā programmas ietvara prezentācija tika sadalīta vairākās daļās - sociālā drošība, veselības aprūpe, valsts stiprums, iekļaujoša valsts, enerģētika, ekonomiskā attīstība un izglītība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!