Foto: DELFI.lt

Lietuvas enerģētikas ministrs Daiņus Kreivis ceturtdien, 14. aprīlī, tikšanās laikā ar ekonomikas ministru Jāni Vitenbergu (NA) apliecinājis, ka Latvijai būs pieejams Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināls gāzes piegāžu nodrošināšanai, portālu "Delfi" informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Pēc EM sniegtās informācijas, ministri ceturtdien vienojās par koordinētu sadarbību enerģētiskās neatkarības stiprināšanā, lai atteiktos no Krievijas gāzes importa.

Vitenbergs pauda, ka enerģētiskās neatkarības veicināšanā mūsu priekšrocības ir pieejamā infrastruktūra – Inčukalna pazemes gāzes krātuve un Klaipēdas LNG terminālis, kas mums dod iespējas pilnībā atteikties no Krievijas energoresursiem, un turpmāk izmantot alternatīvas gāzes piegādes.

"Latvijai un Lietuvai jau līdz šim ir bijusi laba reģionālā sadarbība enerģētikas jomā un šī vienošanās apliecina mūsu kopējos mērķus un vienotu stratēģisko pieeju ceļā uz ātrāku enerģētisko neatkarību," norāda ekonomikas ministrs.

Savukārt Kreivis atzīts, ka Baltijas valstis vairākkārt ir apliecinājušas savu spēju sadarboties dažādās situācijās. "Šajos bezprecedenta apstākļos tas ir kļuvis vēl svarīgāk nekā jebkad, jo enerģētika ir viens no svarīgākajiem elementiem Eiropas kontinenta kopējā drošības struktūrā", norādīja Lietuvas enerģētikas ministrs.

Tikšanās laikā abi ministri pārrunāja arī jautājumus saistībā ar Baltijas elektroenerģijas sistēmas sinhronizāciju ar kontinentālo Eiropu.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pirmdien, 11. aprīlī, pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes preses konferencē pavēstīja, ka Latvija būvēs savu sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināli, bet Ekonomikas ministrija (EM) kopā ar potenciālajiem LNG termināla attīstītājiem vērtēs šāda termināla atrašanās vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!