Arī trešdien, 11. maijā, pie pieminekļa Uzvaras parkā Pārdaugavā cilvēki dodas nolikt ziedus. Tāpat piemineklis nav norobežots, novēroja portāls "Delfi". Savukārt Valsts policija paziņojusi, ka trešdien pieeja piemineklim un tā laukumam ir slēgta, tajā skaitā ziedu nolikšanai – policija pavelk svītru līdzšinējiem notikumiem – pieeja būs asa un nepārprotama par šāda veida likumpārkāpumiem.

Policija gan norādīja, ka fotografēt neesot atļauts.

"Delfi" novēroja, ka arī trešdienas rītā pie pieminekļa cilvēki dodas nolikt ziedus. Pēc pulksten 9 gan ziedu nolikšana tika aizliegta.

Tiesa gan, cilvēki ar ziediem rokās turpina nākt uz pieminekļa pakāji, padiskutē ar policiju un aiziet ziedus likt iesāņus, kur policija to atļāvusi.

Tāpat vietējie aktīvisti – krieviski runājoši cilvēki, kuri šajā laukumā sagaida un asistē puķu licējus, saka ka arī naktī cilvēki esot nesuši ziedus. Tāpat uz vietas "dežurējot komandas, lai neizlaupītu" ziedus.

Uz vietas ir redzamas 10 policijas automašīnas.

Valsts policijā portālam "Delfi" sacīja, ka ar Valsts policijas priekšnieka lēmumu pieeja Uzvaras parkā esošajam piemineklim un tā laukumam ir slēgta, tajā skaitā ziedu nolikšanai.

Situācija, kad trešdienas rītā īsu brīdi pāris personas nolika ziedus ir nepieļaujama un tūlītēji tika novērsta.

Šobrīd Valsts policija pavelk svītru līdzšinējiem notikumiem – attiecīgi pieeja būs asa un nepārprotama par šāda veida likumpārkāpumiem, saistībā ar padomju režīma slavināšanu, kara atbalstīšanu utt.. Tolerances nav.

Tāpat policijā jau ir sākta dienesta pārbaude, kurā tiek vērtēta policistu rīcība, arī šī situācija.

Arī iekšēji policijā par konstatētu amatpersonu bezdarbību būs asa reakcija, līdz pat kriminālatbildībai un atbrīvošanai no dienesta.

Šobrīd pie objekta sabiedriskās kārtības nodrošināšanas vadību pārņēmusi Valsts policijas Speciālo objektu apsardzes pārvalde.

Pieeja ir kategoriski liegta, uz vietas atrodas likumsargi, uzsvēra policijā.

Jau ziņots, ka, lai nepieļautu sabiedrības drošības, personu dzīvības, veselības un mantas aizsardzības apdraudējumu, iespējamas provokācijas un saasinājumus, kā arī maksimāli novērstu pārkāpumus, Valsts policijas (VP) priekšnieks Armands Ruks 11. maijā, pamatojoties uz likumu "Par policiju" 12. panta 15. punktu, pieņēmis lēmumu slēgt pieeju Uzvaras parkā esošajam objektam – piemineklim un tā laukumam.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā 9. maija un īpaši 10. maija notikumus, kas veicināja pulcēšanos Uzvaras parkā pie okupācijas režīma objekta, kas vistiešākajā veidā ir saistīts ar Latvijas okupācijas turpinājumu pēc Otrā pasaules kara un faktiski sabiedrībā tiek uztverts kā padomju režīma simbols.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka arī otrdien, 10. maijā, pie pieminekļa Uzvaras parkā Pārdaugavā cilvēki devās nolikt ziedus.

Taču vakarā ap pulksten 22.30 VP Speciālo uzdevumu bataljonam izdevies izklīdināt sanākušos, vēsta VP.

Par notikušo premjers Krišjānis Kariņš (JV) pieprasījis iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) paskaidrojumus.

Golubeva gan trešdienas rītā paziņojusi, ka demisionēt negrasās. Vienlaikus viņa atzina, ka Valsts policijas reakcija uz notiekošo otrdien Pārdaugavas pieminekļa pakājē varēja būt ātrāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!