Foto: F64

Veselības inspekcijas veiktās analīzes liecina, ka astoņu Rīgas oficiālo peldvietu ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām un tajās ir atļauts peldēties, portālu "Delfi" informē Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā.

Arī Daugavas peldvietā "Rumbula" zilaļģes nav konstatētas un līdz ar to tur ir atļauts peldēties.

Peldēties atļauts arī visās Rīgas jūras līča peldvietās – Vakarbuļļos, Daugavgrīvā un Vecāķos, oficiālajās pilsētas peldvietās Ķīpsalā, Lucavsalā, Lucavsalas līcī un Bābelītē, kā arī Ķīšezerā. Lai atveldzētos, iespējams arī doties arī uz Grīziņkalna un Ziedoņdārza bradājamajiem baseiniem.

Rīgas pašvaldība atgādina par nepieciešamību ievērot piesardzību, dodoties veldzēties ūdenstilpēs, īpašu vērību šajā karstajās dienās veltot bērniem.

Galvaspilsētā ir deviņas peldvietas, kurās darbojas glābēji – Bābelīša ezera peldvieta, Daugavas peldvietas "Lucavsala" un "Lucavsalas līcis", Daugavas peldvieta "Rumbula", Daugavas peldvieta "Ķīpsala", Ķīšezera peldvieta, Vakarbuļļi un Daugavgrīva un Vecāķi.

Rīgas pašvaldības policija aicina iedzīvotājus atpūtai pie ūdens izvēlēties kādu no deviņām Rīgas peldvietām, kurās strādā glābēji. Pamatā kārtības sargi drošību uz ūdens peldvietās uzrauga katru dienu no pulksten 10 līdz 22.

Savukārt naktī nepieciešamības gadījumā palīdzību var saņemt sešās glābšanas stacijās (visās, izņemot Ķīpsalu un Daugavgrīvu), tomēr būtu jāņem vērā, ka nakts maiņās peldvietās strādā mazāks glābēju skaits nekā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!