Foto: LETA

SIA “Rīgas ūdens” ir lēmis Jūrmalas gatvē plānoto ūdensvada pārbūvi pārcelt uz 2023. gada pavasara sezonu, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā.

Pārbūve sākotnēji bija plānota šī gada augusta otrajā pusē. Uzņēmums izvērtējis gaidāmo satiksmes intensitātes palielināšanos, tuvojoties 1. septembrim, kā arī uzņēmēju iebildes par plānotajiem satiksmes risinājumiem, piemēram, pagaidu piekļuvi tirdzniecības vietām un automašīnu novietošanai.

Papildus tiek apsvērta vairāku pilsētas labiekārtošanas projektu apvienošana vienā laikā, tādējādi mazinot satiksmes plūsmas kopējā apgrūtinājuma periodu.

Kopumā Jūrmalas gatves posmā no Zolitūdes ielas līdz Imantas 7. līnijai plānots izbūvēt ūdensvada tīklu 2,3 kilometru garumā, kas prasīs arī noteiktus satiksmes ierobežojumus.

Ūdensvada tīkla pārbūve nepieciešama energoefektīvas, kvalitatīvas, drošas un sakārtotas ūdensapgādes sistēmas izveidei Imantas un Beberbeķu apkaimēs.

Šī projekta ietvaros tiks pārbūvēts ūdensvada tīkls, likvidējot divus esošos cauruļvadus un izbūvējot pilnībā jaunu tā saucamo zemspiediena ūdensvadu, kas nodrošinās savienojumu arī ar šobrīd būvniecības stadijā esošajiem ūdensapgādes tīkliem Imantas un Beberbeķu apkaimēs.

To būvniecība notiek Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 5. kārta" ietvaros.

Projektu realizēs SIA "Rovlan Group", un tā kopējā summa ir 1,6 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!