Foto: LETA

Piektdienas, 16. septembra, rītā ugunsdzēsēji no daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Liepājā izglābuši 50 cilvēkus, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Kā norādīja Dāme-Birziņa, pulksten 4.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Flotes ielu Liepājā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā deg dzīvoklis pilnā 12 kvadrātmetru platībā un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums. Ar kāpņu un glābšanas masku palīdzību no ēkas tika izglābti 50 cilvēki, no kuriem viens cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 7.04.

Tāpat ceturtdien pulksten 22.04 VUGD saņēma izsaukumu uz Zaļo ielu Sedā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega gāzes balons 0,5 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji no ēkas dzīvokļa, kurā bija izcēlies ugunsgrēks, izglāba vienu cilvēku, savukārt pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci mājas iedzīvotāji, informēja Dāme-Birziņa.

Glābēji no ēkas iznesa gāzes balonu, kā arī pārbaudīja visus ēkā esošos dzīvokļus un izvēdināja tajā esošo nelielo piedūmojumu. Pulksten 23.06 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Pulksten 12.27 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Aglonas ielu Rīgā, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā dega bēniņi 20 kvadrātmetru platībā. Glābēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus. Pulksten 15.08 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, kūdra, koks un ogles. Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 35 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!