Foto: LETA

Nacionālās Apvienības un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) Rīgas domes frakcija vicemēra amatam izvirzījusi nesen mandātu ieguvušo Edvardu Ratnieku (NA), portālam "Delfi" apstiprināja NA/LRA frakcijas deputāte Ieva Brante.

Politiķe sacīja, ka Ratnieka profesionalitāte un uzņemšanās noteikti ir pozitīvi vērtējama, paužot pārliecību, ka viņš atbilst izvirzītajam amatam.

"Ratnieka kungam ir gan zināšanas, gan tvēriens un ķēriens. Viņa kandidatūra ir atbilstoša šim amatam, un mēs noteikti arī LRA ietvaros atbalstīsim viņu," sacīja deputāte, piebilstot, ka frakcija atbalstījusi viņa kandidatūru.

Ņemot vērā, ka sākotnēji abi politiskie spēki vienojās dalīt vicemēra amatu, pirmajam šajā amatā nonākot LRA puses politiķim Edvardam Smiltēnam, Brante, kura arī pārstāv LRA, Ratnieka virzīšanu saredz kā korektu. Tāpat politiķe piebilst, ka tāda bija attiecīgā vienošanās un partnerattiecības ir jāciena.

Patlaban plānots, ka Ratnieks kā vicemēra amata kandidāts vēl tiksies ar pārējām frakcijām.

Kā ziņots, Ratnieks par domes deputātu kļuva novembra sākumā, pēc šīm Saeimas vēlēšanām, kur līdzšinējais vicemērs Smiltēns ieguva Saeimas deputāta mandātu. Arī Ratnieks startēja šajās Saeimas vēlēšanās no NA, pārstāvot to Rīgas reģionā, taču mandātu tā arī neieguva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!