Foto: LETA

Rīgas domes "Jaunās vienotības" (JV) frakcija otrdienas, 1. novembra, sēdē par frakcijas priekšsēdētāju ievēlēja deputātu Olafu Pulku, savukārt par viņa vietnieku – deputātu Edgaru Ikstenu, domes 3. novembra ārkārtas sēdē pavēstīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Domnieki ceturtdienas ārkārtas sēdē attiecīgajās komitejās ievēlēja deputātus, kuri mandātus ieguvuši pēc kolēģu pārcelšanās uz Saeimu.

No kopumā 27 šajās Saeimas vēlēšanās kandidējušajiem domes deputātiem mandātus ieguva pieci.

Līdzšinējā Rīgas vicemēra Edvarda Smiltēna (AS) vietā deputāta mandātu ieguvis šajās Saeimas vēlēšanās no Rīgas reģiona startējušais Edvards Ratnieks (NA). Domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Edmunda Cepurīša (PP) vietā kā deputāte nākusi iepriekšējās domes vēlēšanās nedaudz "aiz strīpas" palikusī Zane Pūpola (PP).

Tikmēr līdz ar domes deputāta Oļega Burova (GKR) ievēlēšanu Saeimā no saraksta "Latvija pirmajā vietā" domē mandātu ieguvusi 2020. gada domes vēlēšanās startējusī Natālija Ābola (GKR).

Savukārt līdzšinējā domes JV frakcijas vadītāja Uģa Rotberga vietā deputāta mandātu ieguvis finanšu ministra Jāņa Reira (JV) padomnieks Ints Dālderis (JV).

Turpretim līdz ar partijas "Progresīvie" līdzpriekšsēdētājas Antoņinas Ņenaševas Saeimas deputāta mandāta iegūšanu domes deputāta mandātu ieguvis šajās Saeimas vēlēšanās kandidējušais Igors Kļaviņš (PP).

Saskaņā ar domes deputātu ceturtdienas ārkārtas sēdē lemto, Pūpola iekļauta Mājokļu un vides komitejas un Satiksmes un transporta lietu komitejas sastāvā, savukārt Kļaviņš darbosies Izglītības, kultūras un sporta komitejā un Pilsētas īpašuma komitejā.

Tikmēr Ratnieks iekļauts Pilsētas attīstības komitejas un Finanšu un administrācijas lietu komitejas sastāvā. Turpretim Dālderis ievēlēts Finanšu un administrācijas lietu komitejas un Sociālo jautājumu komitejas sastāvā. Ābola darbosies Mājokļu un vides komitejā un Pilsētas attīstības komitejā.

Šādas izmaiņas komiteju sastāvos deputāti atbalstīja vienbalsīgi ar 49 balsīm "par", bet 11 deputāti uz sēdi nebija ieradušies.

Kā ziņots, Staķis ceturtdien LTV "Rīta panorāmā" pauda, ka pašlaik nav plānu likvidēt vienu vicemēra amatu, jo tas nozīmētu teju veidot jaunas attiecības koalīcijā un atvērt sarunas plašā spektrā. Šādu komentāru mērs sniedza pēc tam, kad no opozīcijas politiskā spēka "Saskaņa" izskanēja aicinājums likvidēt trešā vicemēra amatu.

Pēc mēra vārdiem, viņam pašlaik no Nacionālās apvienības (NA) un Latvijas Reģionālās apvienības frakcijas neesot sniegta informācija, kurš NA politiķis – Einārs Cilinskis vai Edvards Ratnieks – tiks virzīts vicemēra amatam.

Savukārt Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja amatam Cepurīša vietā tiks virzīta viņa līdzšinējā vietniece Selīna Vancāne (PP).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!