Foto: LETA

Otrdien, 17. janvārī, ap pulksten 11 Bebru ielā Jēkabpilī applūdušajā angārā – autoservisa garāžā, kurā iepriekšējā dienā bija uzstādītas absorbējošās bonas, ugunsdzēsēji uzsāka noplūdušās eļļas savākšanu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Ar naftas produktu savākšanas skimera palīdzību savāktas apmēram 10 tonnas eļļas-ūdens maisījuma, kā arī izvietoti papildu 40 m absorbējošo bonu.

Darbus veica Daugavpils 2. daļas un Jēkabpils daļas amatpersonas, piesaistot speciālu aprīkojumu no Daugavpils 2. daļas.

Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 17.05.

Otrdienas vakarā no VUGD Jelgavas daļas uz Jēkabpili tika pārdislocēta augstas veiktspējas sūkņu stacija, lai glābēji varētu iesaistīties ūdens atsūknēšanas darbos.

Ap pulksten 21 glābēji Tvaika ielā Jēkabpilī uzsāka šļūteņu izvietošanu un sūkņa stacijas uzstādīšanu. Kopumā izvilkti 600 metri šļūteņu, lai varētu nodrošināt ūdens pārsūknēšanu uz Daugavu. Pulksten 23 uzsākta ūdens pārsūknēšana no novadgrāvja uz Daugavu. Savukārt pulksten 8 trešdienas rītā darbu norises vietā ūdens līmenis bija krities par aptuveni 40 cm.

Darbu veikšanai izvēlēta vieta, kurā satek pieplūdušie ūdeņi, kas tālāk tek pilsētas virzienā. Trešdien darbs notikuma vietā turpināsies. Trešdienas rītā uz Jēkabpili devies arī Daugavpils konteinervedējs ar sūkņu staciju, atklāja VUGD.

Jau ziņots, ka Jēkabpilī applūstot uzņēmuma SIA "Ošukalns" noliktavu telpām, noplūdusi eļļa 1000 litru apmērā. Ar bonu palīdzību noplūde ir ierobežota, "Delfi" informēja Valsts vides dienestā (VVD).

Uzņēmums nodarbojas ar kokapstrādi un tam ir izsniegta B kategorijas piesārņojošās darbības atļauja. Tā teritorijā atrodas naftas produkti, eļļas, motoreļļas un citas bīstamas vielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!