Foto: LETA

Būtu vieglprātīgi atkāpties no Skultes sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) termināla projekta, ceturtdien, 2. martā, Saeimas sēdē uzsvēra Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) parlamentārais sekretārs Jānis Patmalnieks (JV).

Saeima ceturtdien noraidīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas izstrādāto likumprojektu, ar kuru spēku zaudētu likums Par Skultes LNG termināli.

Pirms balsojuma Patmalnieks informēja kolēģus, ka Ministru kabinets izskatīja AS "Skulte LNG Terminal" un stratēģiskā investora piedāvājumu par šī termināla attīstīšanu, valdībai pieņemot lēmumu noraidīt piedāvājumu, jo pieprasītās finansiālās garantijas nebija atbalstāmas.

Debatēs deputāts minēja, ka valdība uzdevusi Klimata un enerģētikas ministrijai turpināt darbu, lai izvērtētu iespēju īstenot Skultes LNG termināla projektu un, kamēr tas nav veikts, būtu vieglprātīgi atteikties no uzsāktajiem darbiem. Viņš ari uzsvēra, ka Saeimai vēl būs iespēja lemt par šī termināla īstenošanas nepieciešamību.

Tāpat deputāts atgādināja, ka diskusijas par termināla izveidi Latvijā notiek jau vairāk nekā desmit gadus, taču īpaši tās aktualizējās pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un tam sekojošajām izmaiņām Eiropas un Latvijas enerģijas plūsmās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!