Foto: DELFI

Piektdienas vakarā pazudušās septiņgadīgās Justīnes Reinikovas ģimene bijusi bāriņtiesas redzeslokā, svētdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā ziņots, meitenes meklēšana tika sākta vēlā piektdienas, 5. maija, vakarā Rēzeknes novada Nautrēnu pagasta Rogovkas ciemā un tā apkārtnē.

LTV svētdien ziņoja, ka Justīnes tēvs, meiteni meklējot, uzrunājis vietējos iedzīvotājus. Tieši viņš esot policijai ziņojis par meitenes pazušanu.

"Mēs šobrīd jau esam izmisumā (..). Tas ir tik neparasti, tik neizprotami (..) Divas dienas... bērns nevarēja tālu aiziet, jo mēs apzināmies, ka tā ir maza meitenīte," LTV izteicās Nautrēnu pagasta pārvaldes vadītāja Līvija Pavlinska. Pēc viņas teiktā, šobrīd "pārmeklēts katrs stūrītis".

LTV ziņo, ka Justīnes tēvs un pamāte ar četriem bērniem uz Rogovkas apkaimi pārcēlušies pirms pusgada.

Meitenes bioloģiskā māte strādā ārzemēs. Tā kā mazajai meitenei ir veselības problēmas, tad viņa vietējā skolā nav mācījusies.

Pavlinska LTV sacīja, ka vietējiem iedzīvotājiem ir dažādas versijas saistībā ar mazās Justīnes pazušanu – pastāvot iespēja, ka viņu kāda mašīna notriekusi, "paņēmusi līdzi, lai nebūtu pēdu", tāpat "var jau būt, ka zog bērnu kāds". Tāpat meitenes iespējamās pazušanas versijas saistītas ar viņas ģimeni, kas "nav viennozīmīgi vērtējama", LTV teica Pavlinska. LTV gan piebilst, ka visi, kas varētu zināt par meitenes atrašanās vietu, sadarbojas ar policiju.

"Joprojām tiek meklēts dzīvs cilvēks," ziņo LTV.

Valsts policijā svētdienas vakarā portāls "Delfi" uzzināja, ka, sadarbībā ar Valsts robežsardzi, Zemessargiem, organizāciju "K9 SOS cilvēku meklēšana", "Bezvēsts.lv" un brīvprātīgajiem arī svētdien visas dienas garumā veikti plaši pazudušās Justīnes meklēšanas pasākumi.

Kopš Justīnes pazušanas brīža ir vairākkārt pārmeklēta teritorija jau 20 kilometru apkārtnē no meitenes pazušanas vietas, ar ūdens dronu palīdzību pārbaudītas tuvākās ūdenstilpes, izsūknēti dīķi.

"Diemžēl pagaidām meklēšanas pasākumi ir bez panākumiem," atzīst policijā.

Tāpat kā pagājušajās naktīs, arī naktī uz pirmdienu policija kopā ar kolēģiem, dienestiem un organizācijām turpinās meklēt pazudušo meiteni.

Arī svētdien meklēšanas pasākumos piedalījies liels brīvprātīgo skaits.

Ņemot vērā, ka drīzumā iestāsies diennakts tumšais laiks, brīvprātīgo palīdzība nebūs nepieciešama, tāpēc, rūpēs par brīvprātīgo drošību, aicinām iedzīvotājus pašrocīgi neizvērst meklēšanas pasākumus, uzsver policijā.

Vienlaikus policijā aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija, kas sekmētu meitenes atrašanu, nekavējoties zvanīt pa tālruņa numuru 67006734 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!