Foto: Jevgeņijs Ratkovs/Chayka.lv
"Paldies likumsargiem", "kā jebkura cita darba diena" un "neierasts klusums" – tā valsts amatpersonas un Latvijas iedzīvotāji kopumā vērtē aizvadīto 9. maiju, kas ierasti pieredzēts ar Krieviju atbalstošu iedzīvotāju pulcēšanos pie Uzvaras pieminekļa.

Saeimas deputāts un Nacionālās drošības komitejas vadītājs Jānis Dombrava (NA) norādīja, ka policijas un citu dienestu darbs 9. maijā bija efektīvs, un diena izskatījusies kā jebkura cita darba diena.


Pateicību drošības dienestiem par darbu pauž arī citas amatpersonas.


To, kā šogad izpaudās 9. maijs savos sociālajos medijos pauda arī Latvijas iedzīvotāji – daļa priecājās par neierasto klusumu, kamēr citi pauda bažas par Rīgā dzirdamu salūtu un cilvēkiem, kuri nolika ziedu un centās atzīmēt bijušās Padomju Savienības uzvaru Otrajā pasaules karā 1945. gadā, kas Latvijas tautai rezultējās ar desmitgadēm ilgu okupāciju.

Jau vēstīts, ka daudzi krievvalodīgie 9. maijā tradicionāli svin bijušās Padomju Savienības uzvaru Otrajā pasaules karā 1945. gadā, kas Latvijas tautai rezultējās ar desmitgadēm ilgu okupāciju.
Citus gadus arī Latvijā šajā datumā samērā plaši tika lietota pirotehnika, bet šogad 9. maijā tā bija aizliegta. Aizliegums bija spēkā līdz 10. maija pulksten 7.

Par minētā aizlieguma pārkāpumu fiziskām personām varēja piemērot naudas sodu līdz 350 eiro, bet juridiskām – 1400 eiro.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šī gada 9. maijā neraugoties uz pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas aizliegumu, otrdienas vakarā vairākās vietās Rīgā tika sarīkota uguņošana.

Pirotehniskie izstrādājumi pēc pulksten 22 tika palaisti Daugavas labajā krastā netālu no Rīgas centra, tāpat pirotehniko izstrādājumu lietošana un signālraķešu izšaušana tika novērota Vecmīlgrāvī un Imantā.

Līdz otrdienas vakara pulksten 23.30 Valsts policija saistībā ar 9. maiju bija aizturējusi 26 personas.

Kopumā sākti 38 administratīvā pārkāpuma procesi un četri kriminālprocesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!