Foto: LETA

Valsts kontrole vasarā sāks vērtēt aizsardzības resora iepirkumu un apgādes sistēmu, ceturtdien, 18. maijā, uzrunā Saeimai par revīzijas iestādes darbu 2022. gadā pavēstīja valsts kontrolieris Rolands Irklis.

Uzrunā valsts kontrolieris pievērsās valsts drošības jautājumiem.  Viņš informēja, ka pagājušā gadā tika noslēgta revīzija par Nacionālo bruņoto spēku (NBS) personāla politiku.

"Valsts aizsardzības dienestam var būt arī pozitīva ietekme uz profesionālā dienesta karavīru piesaisti. Citu valstu pieredze rāda, ka pozitīva pieredze obligātajā militārajā dienestā vairo interesi arī par profesionālo dienestu un vēlmi turpināt militāro karjeru," pauda valsts kontrolieris.

Pēc valsts kontroliera teiktā, patlaban tiek veikta revīzija par bruņoto spēku rezerves sistēmas efektivitāti, kuras nozīme tuvākajos gados pieaugs, ņemot vērā valsts aizsardzības dienesta izveidošanu un rezerves karavīru skaita kopējo pieaugumu.

Irklis arī norādīja, ka valsts aizsardzības spējas nav atkarīgas tikai no karavīru skaita, jo tiem ir jābūt labi apgādātiem, ekipētiem un paēdušiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!