Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Koalīcijā esošie politiskie spēki "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) sliecas neatbalstīt vairāku mediju organizāciju aicinājumam izteikt neuzticību Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadībai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka septiņas ar mediju darbu saistītas Latvijas nevalstiskās organizācijas kopīgā iesniegumā Saeimas priekšsēdētājam un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai izsaka neuzticību NEPLP pašreizējam sastāvam un pieprasa Saeimu atsaukt padomi no amata pienākumiem.

Komentēt šo gadījumu pirmdien, 19. jūnijā, tika aicināti koalīcijas partneri. Jautājums tika adresēts visiem koalīcijas partneriem, tostarp preses konferencē klātesošajam premjeram Krišjānim Kariņa (JV), tomēr viņš atturējās sniegt komentāru.

Savukārt NA pārstāvis Jānis Dombrava norādīja, ka NEPLP ir uzraugoša institūcija un tās paveiktais ir jāvērtē pēc darbiem.

"Uz NEPLP raugos pozitīvi. Padomes darbības rezultātā Latvija ir līdervalsts Krievijas propagandas kanālu ierobežošanā. Daudzas valstis ar skaudību var skatīties, kā Latvijā mazinās Krievijas ietekme šajā virzienā," vērtēja Dombrava.

Viņš arī atzina, ka šādas uzraugošās institūcijas darbības rezultātā var veidoties opozīcija, piemēram, kā tas bija ar lēmumu slēgt Krievijas kanālu "TV Rain".

Arī AS frakcijas līderis Edgars Tavars aicināja vērtēt NEPLP paveikto Krievijas propagandas kanālu apkarošanā.

Tajā pašā laikā viņš atzina, ka jebkuru institūciju var skatīt no dažādiem aspektiem un viņš pieļāva, ka gan jau Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šo jautājumu vērtēs.

"Jautājumi, par kuriem sabiedriskās organizācijas ceļ trauksmi, ir jāizvērtē un jāpieņem politisks lēmums, kas būs izsvērts, balstīts nacionālās interesēs. Es nebūšu tas, kurš pirmais metīs ar akmeni," uzsvēra politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!