Foto: LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 21. jūnijā, pauda atbalstu atalgojuma palielināšanai vēlēšanu iecirkņu komisiju locekļiem, portālu "Delfi" informēja Saeimas preses dienestā.

Deputāti par to vēstulē nolēma informēt Finanšu ministriju un Ministru kabinetu.

Minimālo stundas likmi komisiju locekļiem plānots celt no līdzšinējiem sešiem eiro uz deviņiem eiro, un vēlēšanu nodrošināšanai būs nepieciešamas 8476 amata vietas, deputātus informēja Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Komisijas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) atzina, ka, lai noturētu līdzšinējos darbiniekus, atalgojums komisiju locekļiem ir jāpalielina, tas ir būtiski, lai varētu nodrošināt vēlēšanu, tostarp nākamgad gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu, sekmīgu norisi.

"Esam lēmuši par savu atbalstu informēt Finanšu ministriju un valdību, jo tuvākajā laikā plānots lemt par papildu finansējuma novirzīšanu vēlēšanu organizētājiem," pauda Mieriņa.

Jau ziņots, ka Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 2024. gadā. Latvijai jaunajā sasaukumā būs par vienu deputāta vietu vairāk nekā iepriekš.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!