Foto: LETA

Pēc trīs mēnešu garas izvērtēšanas trešdien Rīgas domes sēdē tika prezentēts ziņojums, kas tapis pēc pirmā pašvaldībā saņemtā kolektīvā iesnieguma, lūdzot studējošajiem atjaunot vienreizējā brauciena atlaidi Rīgas sabiedriskajā transportā.

Iesniedzējs – Latvijas Studentu apvienība (LSA) – 12. aprīlī domē iesniedza portālā "Manabalss" izveidoto kolektīvo iesniegumu. Tas ir pirmais, ko dome ir saņēmusi pēc jaunā pašvaldības likuma stāšanās spēkā.

Studenti lūdz pašvaldībai rast risinājumu, lai atjaunotu vienreizējo braucienu atlaides. Patreiz studentiem pieejamais biļešu risinājums – 1,50 eiro par vienu braucienu vai 15 eiro par mēnešbiļeti – esot neizdevīgs gadījumos, ja sabiedriskais transports tiek izmantots reti. 

Ja agrāk, braucot uz augstskolu divas reizes nedēļā, mēnesī tas izmaksājis 4,80 eiro (16 biļetes ar iepriekšējo atlaidi – 0,30 centi), bet tagad tāda pati vajadzība maksā vai nu 15 eiro mēnešbiļetes veidolā vai 36 eiro, pērkot vienreizējā brauciena biļetes 1,50 eiro vērtībā.

Inflācijas un dzīves sadārdzināšanās dēļ studējošo izdevumi ir ievērojami palielinājušies, tomēr nepalielinās ne ienākumi, ne valsts sniegtais atbalsts.

Pašvaldība iebilst

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!