Foto: LETA

Līdz ar jauno gadu un izmaiņām "Rīgas satiksmes" biļešu klāstā pazudusi 0,30 centu vērtā viena brauciena studentu biļete, tās vietā nākot vien 1,50 eiro viena brauciena biļetei. Ņemot vērā sūdzības par likvidētajām biļetēm, 27. februārī Latvijas Studentu apvienība (LSA) devās uz Rīgas domi, lai pārrunātu jaunās izmaiņas un ar to saistītās problēmas, taču pretimnākšanu no Rīgas domes tā arī nesagaidīja.

Organizācija portālam "Delfi" norāda, ka sarunā ar Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieku Vilni Ķirsi (JV), "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju Džinetu Innusu un citiem Rīgas domes pārstāvjiem, LSA neizdevās gūt atsaucību un izpratni par to, ka studējošajiem, ņemot vērā dažādus studiju apstākļus, ir dažādi sabiedriskā transporta lietošanas paradumi.

Trešdienas preses konferencē Ķirsis norādīja, ka, tiekoties ar studentu pārstāvjiem, panākta gala vienošanās, ka šobrīd vēl kādu laiku raudzīsies, kādas konkrēti ir tendences biļešu iegādes aspektos. Savukārt pēc tam, ap vasaru, parādoties konkrētākai informācijai, ar studentu pārstāvjiem varētu tikties vēlreiz un tad skatīties, kā risināt situāciju, atbilstoši tā brīža datiem.

Vidēji mēnesī tērē 10 eiro

Neapmierinātību radot tas, ka energoresursu krīzes un studiju digitalizācijas dēļ liela daļa augstskolu studijas organizē attālināti. Tādējādi nav nepieciešams izmantot sabiedrisko transportu tik bieži kā agrāk un lielai daļai studējošo iegādāties mēnešbiļeti ir finansiāli neizdevīgi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!