Foto: PantherMedia/Scanpix

Satiksmes ministrija (SM) varētu noteikt obligātas ķiveres vien nepilngadīgajiem velosipēdistiem un elektroskūteru vadītājiem, savukārt pieaugušajiem tās būtu vien "ieteikuma formā," sociālajā medijā "Twitter" paudis satiksmes ministra juridiskais padomnieks Jānis Iesalnieks (NA).


Jau vēstīts, ka SM plāno rosināt noteikt obligātu ķiveru lietošanu visiem elektroskrejriteņu un velosipēdu lietotājiem, atsaucoties uz mediķu vērtējumu, ka tas būtiski palielinātu šo ceļu satiksmes dalībnieku drošību negadījumu gadījumā.

SM pozīcija ir, ka visiem, arī pieaugušajiem, braucot ar skrejriteni, ir nepieciešama ķivere. Tāda prasība ir iekļauta Ceļu satiksmes noteikumos, kas tiek virzīti apstiprināšanai Ministru kabinetā.

Ministrijā uzsver, ka galvas traumas, vadot skrejriteni, gūst gan bērni, gan pieaugušie. Šāda prasība ir arī vairākās citās Eiropas valstīs, piemēram, Lielbritānijā.

Lai komersantiem būtu iespēja sagatavot noteikumiem atbilstošu pakalpojumu, ir paredzēts pārejas periods, normai stājoties spēkā no nākamā gada 1. janvāra.

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" kategoriski iestājas pret obligātu ķiveru lietošanu velosipēdistiem, kas iecerēta velobraucēju drošības palielināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!