Foto: LETA

Par vairāk nekā 400 000 eiro pārdots glaunais īpašums Langstiņos, kur pirms nepilniem trim gadiem tika nogalināts advokāts Pāvils Rebenoks, otrdien, atsaucoties uz Rebenoka drauga un sadarbības partnera jurista Mārtiņa Krieķa teikto, vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Žurnāls vēsta, ka īpašums, kurā nežēlīgais noziegums savulaik tika pastrādāts, bija reģistrēts uz Rebenokam un viņa partnerim veterinārārstam Ingum Balandinam līdzīgās daļās piederējušā uzņēmuma "Verdorff" vārda. Pēc advokāta nāves Rebenoka daļu mantojis viņa tēvs.

Īpašums Langstiņos jau gadu pēc advokāta nāves ticis izlikts pārdošanā, prasot par to 460 000 eiro, atgādina žurnāls.

Pēc Zemesgrāmatas datiem, par īpašuma saimnieku kļuvis "gana veiksmīgs" uzņēmējs no Gulbenes, kurš darbojas kokapstrādes un mazumtirdzniecības jomā, raksta "Privātā Dzīve", papildinot, ka uzņēmējs māju un 0,1602 hektārus zemes Langstiņos no "Verdorff" iegādājies par nedaudz vairāk nekā 410 000 eiro.

Krieķis žurnālam paudis viedokli, ka nogalinātā Rebenoka draugiem jau zudušas cerības, ka advokāta slepkavu izdosies atrast – šajos gados jau nomainījušies visi izmeklētāji, kas strādājuši ar šo lietu.

Foto: facebook.com/ingus.balandins

Jau ziņots, Rebenoks tika noslepkavots naktī uz 2020. gada 20. septembri, kad viņš uzturējās savā dzīvesvietā – privātmājā Langstiņos. Uzbrukuma laikā tika ievainots viņa partneris Balandins.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Gadu pēc slepkavības tika pieļauts gan tas, ka slepkavība varētu būt pastrādāta saistībā ar laupīšanu, gan arī tas, ka brutālais noziegums saistīts ar Rebenoka profesionālo darbību.

"Verdorff" piederošais īpašums Langstiņos pārdošanā tika izlikts 2022. gadā. Krieķis tolaik sacīja, ka ēka tiek pārdota tādēļ, ka "šobrīd ir privātmāju deficīts, un ir pieprasījums pēc tām".

Divstāvu ēka nodota ekspluatācijā 2019. gadā, ēkas apdare ir skandināvu stilā. Mājas kopējā platība ir 308,35 kvadrātmetri, tostarp dzīvojamā platība ir 261,85 kvadrātmetri. Zemesgabala platība ir 0,1602 hektāri.

"Verdorff" reģistrēta 2019. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Ingus Balandins. Uzņēmuma dibināšanas brīdī 80% kapitāldaļu piederēja Rebenokam, bet 20% – Balandinam. Savukārt pēc tam Rebenokam un Balandinam piederēja katram pa 50%.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!