Foto: LETA

Šodien, 17.augustā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) nosūtīja pieprasījumu Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domei sniegt paskaidrojumus par finanšu situāciju Rēzeknes pašvaldībā un tālāko rīcību.

Sprindžuks vēlas gūt pārliecību, ka Rēzeknes valstspilsētas domes deputāti pilda tiem noteiktās funkcijas un aktīvi strādā pie risinājuma finanšu situācijas stabilizēšanai.

Termiņš skaidrojumu sniegšanai ir 21. augusts.

Ministrija vēlas gūt objektīvu pārliecību par pašvaldības budžeta izpildes procesa organizāciju un atbilstību tiesību aktiem.

Rēzeknes domei atbildē ministrijai jānorāda, kā tiek nodrošināta patiesas un pilnīgas informācijas pieejamība pašvaldības domes deputātiem, kā arī jāskaidro opozīcijas deputātu iesniegumā minētais par pašvaldības mantas nelietderīgu izšķērdēšanu. Tāpat ministrija grib saņemt objektīvu informāciju saistībā ar SIA "Rēzeknes Siltumtīkli" spēju nodrošināt siltumapgādes pakalpojumu jaunajā apkures sezonā sakarā ar pašvaldības struktūrvienību parādiem.

Ministrs lūdz arī skaidrot apstākļus, kas bija pamatā 3,9 miljonu eiro deficītam pašvaldības budžetā 2023. gadam – vai tika izvērtēti riski un vai veikta analīze sabalansēta budžeta nodrošināšanai.

Pašvaldībai ir jāsniedz informācija arī par to, kā tiek izvērtēta jaunu projektu ieviešana atbilstoši budžetam, tostarp, projektu ieviešanas riski. Tāpat domei ir jāskaidro, vai šobrīd paredzētie pasākumi ir pietiekami un vai pašvaldība būs spējīga nodrošināt savu pastāvīgo funkciju izpildi bez pašvaldības finanšu stabilizācijas veikšanas.

Vietvarai arī jāsniedz ieskats, vai, paredzot rīcības pasākumus, ir izvērtētas visas pašvaldības brīvprātīgās iniciatīvas, to nepieciešamība un finanšu ietekme uz pašvaldības budžetu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Rēzekne saskārusies ar finanšu grūtībām – šogad prognozēts budžeta iztrūkums teju četru miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!