Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

Vēstures apguvei skolu izglītības programmā ir jābūt kā atsevišķam mācību priekšmetam, pēc tikšanās ar Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības pārstāvjiem pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Prezidents ar biedrības pārstāvjiem Andri Tihomirovu, Jāni Šiliņu un Kārli Silu tikās pēc viņu iniciatīvas. Pēc tikšanās prezidents norādīja, ka vēstures apguvei skolu izglītības programmā ir jābūt kā atsevišķam mācību priekšmetam un šo jautājumu arī aktualizēs sarunā ar izglītības un zinātnes ministri.

"Tas ir īpaši būtiski šobrīd, tostarp ģeopolitiskās situācijas un informatīvās telpas kontekstā. Pilnvērtīga vēstures priekšmeta apguve skolās veicina arī mūsu nacionālās kultūras saglabāšanu un Latvijas iedzīvotāju izglītošanu," pauda Valsts prezidents.

Tāpat Rinkēvičs pauda nepieciešamību rast finansiālu atbalstu Latvijas vēstures pētniecībai. Tikšanās laikā biedrības pārstāvji Valsts prezidentam sniedza savu redzējumu par aktuālo situāciju Latvijas vēstures zinātnē un komunikācijā, tostarp par praktiskajiem šķēršļiem un iespējamajiem uzlabojumiem šī jautājuma kontekstā.

Jau ziņots, ka trauksmi par vēstures iekļaušanu sociālo zinību mācību saturā ir cēluši pedagogi, norādot, ka nav konkrēti definēti, kādi vēstures notikumi un procesi jaunietim būtu jāzina, absolvējot skolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!