Foto: LETA

Eiropas Savienībai (ES) nepieciešama vienotība gan Tuvo Austrumu jautājumos, gan attiecībā pret Ukrainu, paziņojumā medijiem pirms Eiropadomes teica Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Premjere uzsvēra, ka Izraēlai ir tiesības sevi aizstāvēt saskaņā ar starptautiskajām un humanitārajām tiesībām, bet vienlaikus ES nedrīkst aizmirst par Ukrainu. Fokusa uz Ukrainu zaudēšana nozīmētu priekšrocības Krievijai.

Tāpat viņa atzīmēja, ka nepieciešams izpildīt visus Eiropas dotos solījumus Ukrainai un tādēļ nepieciešams sākt diskusijas par ES daudzgadu budžeta pārskatīšanu un atrast Ukrainai solīto atbalstu.

Jau ziņots, ka ceturtdien un piektdien, 27. oktobrī, Briselē notiek Eiropadomes tikšanās, kur Ukrainas un Krievijas sadaļā gaidāmas diskusijas par finansiālu, politisku, militāru un cita veida atbalstu Ukrainai.

Tāpat Eiropadomē turpināsies diskusija par ES daudzgadu budžeta vidusposma pārskatīšanu. Savukārt ekonomikas sadaļā plānots pārrunāt ES ekonomiskās konkurētspējas un noturības, tai skaitā zaļo un digitālo tehnoloģiju jomā, veicināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!