Foto: LU fotoarhīvs
Pēc kritikas par pārāk īsu noteikto pieteikšanās termiņu Latvijas universitāte lēmusi pagarināt termiņu konkursam uz tenūrprofesoru vietām, ziņo universitāte vietnē "X".

Pieteikšanās tiks pagarināta līdz 21. novembrim.

Universitāte 31. oktobrī izsludināja konkursu uz astoņām tenūrprofesūras amata vietām bioloģijā, medicīnā, fizikā, datorzinātnēs, valodniecībā, filozofijā, kā arī sociālajās un izglītības zinātnēs.

Sākotnēji pieteikšanās bija noteikta līdz 13. oktobrim. Tas raisīja neapmierinātību vairākos "X" lietotājos.

Lai gan konkursa prasības atbilst normatīvajiem aktiem, pagarināt konkursa termiņu universitātei lūgusi arī Izglītības un zinātnes ministrija.

Kā vēstīts konkursa aprakstā, tenūrprofesora galvenajos pienākumos ietilpst noteikt prioritārās pētniecības jomas un virzienus konkrētajā zinātņu nozarē, piesaistīt pētniecības programmas īstenošanai nepieciešamo finansējumu, vadīt pētniecības projektus, kā arī iesaistīties starptautiskos konsorcijos un projektos.

Ne mazāk svarīgi ir izstrādāt studiju programmas un kursus maģistra un doktora studiju līmenī, vadīt promocijas darbu izstrādi, kā arī veicināt zinātnes nozares plašāku atpazīstamību sabiedrībā.

Pretendentiem jābūt zinātnes doktora grādam un darba pieredzei zinātniskajā vai pedagoģiskajā darbā, kā arī organizatoriskajā darbā un komandas vadīšanā. Tāpat pretendentiem, kas pastāvīgi dzīvo Latvijā, jāpārzina latviešu un angļu valodas C1 līmenī.

Ārvalstu pretendentiem latviešu valodas prasme būs jāapliecina tad, ja studiju programma, kurā tenūrprofesoram paredzētas lekcijas, tiek īstenota valsts valodā. Papildu kvalifikācijas prasības katrai tenūrprofesūras vietai noteiktas konkursa nolikumā.

Visām tenūrprofesora vakancēm darba samaksa norādīta, sākot no 5600 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!