Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Es maksāju nodokļus Krievijā!" – šādu paziņojumu mazliet vairāk kā gadu pēc Krievijas sāktā kara Ukrainā savā "Instagram" profilā ierakstīja Francijā dzīvojošā Krievijas dziedātāja Zemfira, kura vēlāk uzstājās Rīgā. Savukārt Krievijas aktieris Aleksejs Serebrjakovs publiski atzinis, ka daļu no saņemtās honorāru naudas pārskaita Krievijas labdarības fondā, kas strādā ar bērniem agresorvalsts okupētajās Ukrainas teritorijās. Viņš nākamgad ar izrādi viesosies Latvijā. Šie ir divi publiski zināmi gadījumi, kad Krievijas izvērsto karadarbību Ukrainā nosodījuši mākslinieki atzīst finansiālas saistības ar savu dzimteni. Tas liek uzdot jautājumu, vai cilvēki, pērkot biļetes uz Krievijas mākslinieku pasākumiem, daļēji neatbalsta Latvijas agresīvo kaimiņu.

Tie Krievijas mākslinieki, kuri ir pauduši un pauž atbalstu Krievijas agresijai, iekļauti dažādos sankciju sarakstos, kas liedz viņiem uzstāties Rietumos. Tomēr daudzi agresorvalsts kultūras darbinieki pēc kara sākuma pameta Krieviju un apmetās citviet, kur turpina izvērst radošo darbību. Publiski zināms, ka dažus no viņiem joprojām saista pilsoņa pienākums pret valsti. Maksāšana par karu nosodījušo mākslinieku pasākumiem nav uzskatāma par sankciju pārkāpumu, pat ja šie mākslinieki nodokļus turpina maksāt Krievijā, tāpēc Finanšu izlūkošanas dienests atteicās komentēt šo jautājumu. Tā neesot dienesta kompetence.

Zemfira: "Citas pilsonības man nav un nebūs"


"Karam nē" – ar šādu ierakstu savā "Instagram" kontā populārā dziedātāja Zemfira 2022. gada 24. februārī pauda nosodījumu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!