Foto: Privātais arhīvs/LETA

Valērijs Mizula 2013. gada 21. novembrī pēc trenažieru zāles apmeklējuma ieskrēja veikalā pēc tomātiem. Savukārt Andrejs Burvis tuvējā veikalā visu jau bija nopircis. Ieskrēja vēlreiz tikai tamdēļ, lai viņa un sievas kopdzīves gadadienas nosvinēšanai nopirktu vīnu. Valērija un Andreja, kā arī vēl kopumā 52 dzīvības turpat veikala gruvešos apdzisa. Pirms desmit gadiem notikusī traģēdija pārkārtoja viņu tuvo likteņus. Notikušais pilnībā mainīja dzīvi arī Regīnai Ločmelei ("Saskaņa"), kuras vīrs ar dēlu tajā vakarā ikdienas teju rituālo veikala apmeklējumu izlaida. Notikuma pārrauto dzīvju skaits ir dokumentēts, grūtāk uzskaitīt traģēdijas dēļ mainītās dzīves.

Stāvvietā bija viņa auto

Valērijam togad bija 54 gadi. "Delfi" tiekas ar viņa meitu Mariju. 2013. gada 21. novembri viņa atceras visās detaļās. Sarunas laikā viņai ir nemierīgas rokas. Liktenīgajā ceturtdienā viņa sazvanījās ar tēti, sarunāja satikšanos piektdien. Plānoja kopā pagatavot maltīti un papļāpāt. Vakarpusē, pēc darba, Marija brauca pēc sava auto uz auto tīrītavu Kauguros. Ceļā viņai pretī brauca daudz neatliekamās palīdzības un ugunsdzēsēju mašīnu. "Padomāju – savādi, kaut kur kaut kas atgadījies. Tas ātri piemirsās," viņa noteic. 

Pēc brīža viņai zvanīja draudzene. Vaicāja, vai viņai viss kārtībā, jo Rīgā esot sabrucis "tirdzniecības centrs". Vēl vēlāk Marijai zvanīja viņas tēva Valērija draudzene Tatjana. "Ļoti satrauktā balsī pajautāja man, vai nezinu, kur tēvs, vai neesmu ar viņu kopā un vai nezinu, kur viņš ir," atminas Marija. Tobrīd Tatjana pateica, ka Zolitūdē sabrucis veikals "Maxima" un ka Valērijs esot iegājis veikalā pēc tomātiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!