Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas diktatora Vladimira Putina izteikumi, kuros viņš apgalvo, ka Latvija saskarsies ar "cūcisku" attieksmi, ja tā turpinās iesāktās darbības pret krievvalodīgajiem, ir atbilstoša līdzšinējam Krievijas ārpolitikas kursam, kas ietver asu nostāju un agresīvu retoriku pret Rietumvalstīm, portālam "Delfi" atzina Satversmes aizsardzības birojā (SAB).

Birojā arī norādīja, ka šādi izteikumi veiksmīgi noder Krievijas valsts kontrolēto mediju vēstījumiem sabiedrības noskaņojuma formēšanai gan Krievijā, gan arī ārpus tās.

"Kaut arī situācija gan mūsu reģionā, gan pasaulē kopumā pēdējā laikā ir nemierīga, Latvijas, kā NATO dalībvalsts, drošības līmenis saglabājas stabils. SAB turpina monitorēt situāciju un visu informāciju par iespējamiem drošības riskiem regulāri un nekavējoties sniedz Latvijas augstākajām amatpersonām, kuru ziņā ir to izvērtēt un lemt par tālāko rīcību," piebilda SAB.

Jau vēstīts, ka Kremlis jautājumu pat tā saukto krievvalodīgo tiesībām jau ilgstoši izmanto savu politisko interešu realizēšanai, tostarp krievvalodīgo interešu aizstāvēšanu izmantoja kā vienu no ieganstiem sākt iebrukumu Ukrainā.

Krievijas vēršanās pret Latviju par it kā pārkāpumiem pret krieviski runājošiem iedzīvotājiem nav jaunums. Tāpat Kremļa propagandas viena no galvenajām tēmām ir "rusofobija", ko agresorvalsts saskata visā Rietumu pasaulē un ar to izskaidro pasaules reakciju uz Krievijas kara noziegumiem un starptautisko tiesību pārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!