Foto: Kadrs no video

Talsu novada dome šonedēļ vēl nelems par Valdemārpils un Mērsraga vidusskolu reorganizāciju, liecina paziņojums novada domes mājaslapā.

Kārtējā domes sēdē ceturtdien, 25. janvārī, tiks skatīti jautājumi par Lībagu, Virbu un Pūņu skolu reorganizāciju un Kolkas skolas likvidāciju, savukārt lēmumi par Valdemārpils un Mērsraga vidusskolu turpmāko statusu tiks pieņemti pēc tam, kad Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) būs izstrādājusi finansēšanas modeļa "Programma skolā" ieviešanai nepieciešamos Ministru kabineta noteikumus un grozījumus Izglītības likumā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šobrīd Talsu novadā aktīvi notiek diskusijas par vienas skolas likvidāciju un piecu reorganizāciju. Talsu novada pašvaldības Sociālo, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja plānus jau atbalstījusi. Taču gala lēmums vēl būs jāpieņem Talsu novada domes deputātiem. Lēmumu par pēkšņu un sasteigtu sauc vietējie iedzīvotāji, kas gatavi ielās doties ar traktoriem, lai paustu savu neapmierinātību.

IZM noteikusi vidusskolu klašu grupās ārpus Talsu pilsētas jābūt 60 izglītojamajiem, ja to nav, tad pašvaldība nesaņems valsts finansējumu pedagogu atalgojumam. Tas attiecas uz divām Talsu novada vidusskolām – Valdemārpils vidusskolu un Mērsraga vidusskolu. Talsu novada domē iepriekš skaidroja, ka lai arī minimālais skolēnu skaits netiek sasniegts arī Dundagas un Rojas vidusskolās, tās IZM atzinusi par saglabājamām pieejamības dēļ.

Vairāk par to, kā mazo skolu aizstāvji Kurzemē cīnās ar pašvaldību, var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja IZM, nepieciešamo regulējumu finansēšanas modeļa "Programma skolā" Ministru kabineta noteikumus valdībā iesniegs līdz janvāra beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!