Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 23. janvārī, lēma Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšnieka amatā iecelt līdzšinējo Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieku Raimondu Lapiņu.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērn 29. decembrī pēdējo dienu CSP priekšnieces amatā pavadīja Aija Žīgure, kura iestādi vadīja kopš 1998. gada.

EM informē, ka CSP kā ekonomikas ministra pārraudzībā esošai valsts pārvaldes iestādei ir nozīmīga loma nodrošinot oficiālo statistiku un datus tautsaimniecības politikas izstrādei. Pārvaldes mērķis ir nodrošināt oficiālo statistiku un koordinēt oficiālās statistikas sistēmu, lai nodrošinātu statistiskās informācijas lietotājus ar neatkarīgu augstas kvalitātes oficiālo statistiku.

Tāpat CSP mērķu īstenošanai nepieciešams modernizēt pārvaldes statistisko datu vākšanas, apstrādes un izplatīšanas informācijas sistēmas, ieviest jaunus e-risinājumus, attīstīt metodoloģiju publiski pieejamās informācijas kvalitātes pilnveidošanai.

"Ņemot vērā nozares izaicinājumus kopumā, to sekmīgai īstenošanai ir svarīgi pēc iespējas ātrāk nodrošināt un darbam pārvaldes priekšnieka amatā piesaistīt profesionāli ar iepriekšēju pieredzi un zināšanām nozarē. Izvērtējot CSP priekšnieka amata prasības kopsakarā ar nozarē esošajiem cilvēkresursiem, ir uzklausīts Lapiņa viedoklis," norāda EM.

Tāpat ministrijā atzina, ka, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu CSP darbības nepārtrauktību un efektīvu uzdevumu izpildi, ir nepieciešams iecelt pārvaldes priekšnieku.

Izvērtējot Lapiņa atbilstību CSP priekšnieka amata aprakstā noteiktajām prasībām, ir pieņemts lēmums par ierēdņa profesionālo karjeras izaugsmi resora ietvaros.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) valdības sēdē atzina, ka viņš jaunajam CSP vadītājam ir lūdzis veidot labas attiecība sar uzņēmējiem, kā arī aktīvām izmantot mākslīgā intelekta sniegtās iespējas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!