Foto: Saeimas administrācija

Latvijas atbalsts Ukrainai līdz tās uzvarai pār Krieviju, neviennozīmīgi vērtētā ekonomiskā sadarbība ar Ķīnu, Krievijas graudu importa problēma un kritika par ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) darbu, šie bija daži no tematiem ceturtdien, 25. janvārī, Saeimā notikušajās ārpolitikas debatēs, kurās uzstājās valdības pārstāvji, kā arī koalīcijas un opozīcijas deputāti.

Ceturtdien Saeima uzklausīja ārlietu ministra ikgadējo ziņojumu par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos. Pēc tam sekoja debates par to, kas ārpolitikā paveikts un kas vēl būtu paveicams.

Jārisina Krievijas graudu jautājums

Vairāki opozīcijas deputātu savās uzrunās skāra Krievijas graudu importa jautājumu. Deputāte Ināra Mūrniece (NA) novērtēja Latvijas devumu iniciatīvā "Graudi no Ukrainas", kurā mūs valsts iemaksājusi 50 000 eiro. Tajā pašā laikā opozīcijas deputāte kritiski vērtēja Krievijas graudu importu Latvijā.

"Latvija graudu sakarā parādās kādā ļoti nožēlojamā statistikā, turklāt ne Ukrainas, bet Krievijas graudu sakarā. Latvijas imports no Krievijas pagājušajā gadā no janvāra līdz oktobrim sasniedza 12% no visa kopējā ES importa no Krievijas vērtības. Latvija attiecīgajā periodā importējusi Krievijas lauksaimniecības un pārtikas produktus 280 miljonu eiro vērtībā. Tautā šim importam no Krievijas jau parādījies apzīmējums "asins graudi"," klāstīja Mūrniece.

Šlesers: Ķīnai ir liela nozīme

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!