Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Bijušajam premjerministram Krišjānim Kariņam (JV) bijusi iespēja braukt arī pasažieru reisos – tajos bija brīvas vietas, tomēr šī iespēja nav izmantota, vēsta Latvijas Televīzija (LTV).

Kā vēsta LTV raidījums "Panorāma", televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka tajos pašos galamērķos un tajās pašās dienās, kurās Kariņš devies ar privāto lidmašīnu, bijušas pieejamas brīvas sēdvietas "airBaltic" pasažieru lidmašīnās. Atsevišķos reisos pat vairāk nekā simts brīvu vietu. Arī poļu uzņēmuma "LOT" lidmašīnās vietu bijis gana.

Kā iepriekš, atbildot uz jautājumiem par privāto lidmašīnu izmantošanu Kariņa ikdienā, atbildēja Valsts kanceleja, tā ir bijusi pamatota, jo ir rūpīgi vērtētas alternatīvas un apstākļi.

Ārlietu ministrs Kariņš LTV sniedza rakstisku komentāru, norādot, ka "Ministru prezidentam ir racionāli jāizmanto laiks, lai pilnvērtīgi valdītu valdību Latvijā un aizstāvētu valsts intereses starptautiski". Uz jautājumu, vai tika vērtētas alternatīvas, Kariņš neatbildēja.

Par notikošo vairāki deputāti gatavi vērsties Valsts kontrolē un Ģenerālprokuratūrā, vēsta medijs.

Marta sākumā Valsts kontrole sola iepazīstināt ar revīzijas ziņojuma secinājumiem šajā lietā.

Jau vēstīts, ka Valsts kontrole pēc opozīcijā esošā politiskā spēka "Apvienotais saraksts" iesnieguma vērtēs bijušā Ministru prezidenta Kariņa tā dēvēto "privāto lidmašīnu" izmantošanu. vienlaikus Valsts kancelejā norādīja, ka šādus reisus izmantojuši arī daži iepriekšējie premjerministri.

Tāpat vēstīts, ka kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā augusi Ministru prezidenta loma ārpolitikā, izraisot neplānotu starptautisko vizīšu kāpumu Ministru prezidenta darba kārtībā, kā rezultātā atsevišķos gadījumos izmantoti speciālie avio reisi. Tie aizpērn budžetam izmaksājuši 332 717 eiro.


"Delfi TV" raidījumā "Spried ar Delfi" Kariņš atbildēja kritikai par privāto avioreisu izmantošanu. Pilns raidījuma ieraksts skatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!