Foto: Shutterstock

Zemkopības ministrija (ZM) izstrādājusi priekšlikumus atbalsta pasākumiem lauksaimniekiem, tostarp paredzot, ka uz atbalstu nevarēs pretendēt tie lauksaimnieki, kuriem izejvielas piegādā no Krievijas vai Baltkrievijas, tādējādi turpinot iedzīvināt koalīcijā lemto par Krievijas un Baltkrievijas graudu importa Latvijā aizliegumu.

Dienā, kad visā Latvijā norit plaši zemnieku protesti un tehnikas parādes, ZM saskaņošanai nodevusi noteikumu projektu "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība dzīvnieku, sējumu un stādījumu apdrošināšanai 2023.–2027. gada plānošanas periodā", par kuru galavārds jāsaka Ministru kabinetam.

Kā norāda ministrijā, noteikumu projekta mērķis ir precizēt atbalsta nosacījumus saistībā ar atbalsta pretendenta atbilstības nosacījumiem; atlīdzības limita izņēmumu apdrošināšanas polisē savvaļas dzīvnieku un putnu postījumu riskam ziemas periodā; dzīvnieku skaita atbilstības nosacījumu apdrošināšanas polisē; iesniegumu iesniegšanas kārtu, kas ir ilgāka par vienu mēnesi.

Precizē nodokļu parāda prasību

Kā norāda ZM, patlaban spēkā esošie noteikumi paredz, ka atbalsta pretendentam nedrīkst būt nodokļu parādu, kas kopsummā pārsniedz 150 eiro. Ar izmaiņām noteikumos paredzēts

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!