Foto: Viesturs Radovics/DELFI

Bauskas novada zemnieks Raitis Garais, kura saimniecība "Baloži" atrodas Īslīces pagastā, pirmdien uz protesta akciju Bauskā ir atvedis trīs traktorus, pats viņš brauc autobusiņā, kam logā ielikts plakāts ar uzrakstu "Latvijas nelaime – ierēdņu armija, politiskā mafija, korupcija". Dalību akcijā viņš sauc par streiku un uzsver, ka galvenā zemnieku prasība ir Krievijas graudu importa apturēšana.

Bauskas apkaimes zemnieki pirmdienas rītā pulcējās lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības "Saimnieks-V" teritorijā, kas atrodas nedaudz ārpus pilsētas. Jau ap 10 no rīta pie angāriem bija sanākuši vairāk nekā 100 cilvēki, nedaudz tālāk laukumiņā rūca aptuveni tikpat traktoru, kas gatavojās veikt trīs lielus apļus caur Bausku – caur pilsētas centru, kas vienlaikus ir arī "Via Baltica" posms, līdz pilsdrupām un atpakaļ.

Protesta organizatore Liene Grantiņa sarunā ar portālu "Delfi" uzsvēra, ka akcija tiek organizēta, lai beidzot pievērstu "Rīgas" uzmanību zemnieku sasāpējušiem jautājumiem. Tomēr pēc "Delfi" aicinājuma teju neviens no akcijas dalībniekiem nevēlējās ar žurnālistiem runāt, līdz beidzot sarunai piekrita Raitis Garais. Viņš apsaimnieko 300 hektārus zemes, kur audzē graudus, rapsi un pupas, saimniecībā ir trīs strādnieki.

"Pirms trīsdesmit gadiem es piketā prasīju tās pašas lietas, gāju ar

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!