Foto: Shutterstock
Turpinot nelicencēto interaktīvo azartspēļu vietņu ierobežošanas pasākumus, pērn bloķēti 317 nelegālo azartspēļu domēni, portāls "Delfi" uzzināja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā.

Inspekcijas lēmums attiecas uz 11 juridisko personu veidotiem 317 domēniem. Kopumā kopš 2014. gada bloķēti jau 3375 domēni.

Lai pārbaudītu, kā tiek ievērotas Inspekcijas lēmumos noteiktās prasības, pērn tika organizētas 40 pārbaudes elektronisko sakaru komersantu darbības vietās. Tai pat laikā komersantu piedāvātie elektronisko sakaru pakalpojumi nodrošināja interneta pieslēgumu aptuveni 95% Latvijas mājsaimniecību.

Pēc Lielbritānijas azartspēļu pētījumu aģentūras "H2 Gambling Capital" 2023. gada novembrī aprēķinātajām prognozēm, 2023. gadā Latvijas nelegālo interaktīvo azartspēļu piedāvājums veidoja 20% no kopējā interaktīvo azartspēļu piedāvājuma, kas bija par vienu procentpunktu mazāk nekā gadu iepriekš.

2022. gadā tika bloķēti bloķēti 560 nelegālo azartspēļu domēni.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir Finanšu ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir realizēt valsts politiku azartspēļu un izložu organizēšanā un nodrošināt izložu un azartspēļu organizēšanas likumību sabiedrības interešu un personu tiesību aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!