Foto: LETA

Saeima ceturtdien, 8. februārī, noraidīja Nacionālās apvienības (NA) rosināto neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Kasparam Briškenam (P), par kura darbu īpaši kritiski izteicās iepriekšējais satiksmes ministrs, opozīcijas deputāts Jānis Vitenbergs (NA).

Briškena demisiju atbalstīja 39 deputāti, bet "pret" balsoja 49. 

Demisijas pieprasījumā NA norāda, ka satiksmes ministrs ir atbildīgs par nozares stratēģisko vadību, tomēr šobrīd situācija ministrijas pārvaldītajās nozarēs strauji pasliktinās un Briškens neiesaistās problēmu risināšanā, vai arī atsevišķos gadījumos to dara novēloti un haotiski, pienācīgi neskaidrojot pieņemtos lēmumus, kas liecina par sliktu pārvaldību.

"Briškena politiskās bezatbildības un profesionālās nespējas dēļ ir apdraudēta turpmākā Latvijas ekonomiskā attīstība, kā arī būtiski ietekmētas Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt dažādus pamatpakalpojumus; tie ir nozīmīgi faktori jebkuras valsts pastāvēšanā," pauž NA. Politiskais spēks arī uzskata, ka Briškens neuzņemas atbildību un nespēj vadīt procesus ministrijā, tā rezultātā Latvijas iedzīvotājiem netiek nodrošināts uzticams un kvalitatīvs pasažieru pārvadājumu pakalpojums.

NA pauž kritiku, ka šobrīd no ministra nav saņemts skaidrs redzējums par to, kas tālāk notiks ar VAS "Latvijas Pasts" lēmumu slēgt 105 pasta nodaļas no 172 esošajām pasta nodaļām, ministrs ne tikai nespēj vadīt esošos procesus ministrijā, bet nopietni tiek apdraudēti arī tie projekti, kuri vērsti uz transporta nozares attīstību. "Briškens neinformē sabiedrību par "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas turpmāko būvniecības gaitu. Ir pamatotas bažas, ka pamattrases būvniecības darbi Rīgā varētu apstāties," pauž politiskais spēks, kurš vēl nesen bija politiski atbildīgs par satiksmes jomu.

Vitenbergs Saeimas sēdē sacīja

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!